Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Choke (2008)

(r: Clark Gregg)

Photobucket
Na sastancima ovisnika o seksu...

E kad bi barem svi (američki) filmovi bili ovako zabavni!
Još jedna odlična ekranizacija neke Chuck Palahniukove knjige, to je već samo po sebi velika stvar jer on ne piše baš "filmično". No, Choke je i puno više od toga, iako nisam pročitao istoimenu novelu, u filmu vidim (čujem) taj njegov specifični stil, no autor je od odlične podloge napravio nešto svoje, odnosno fenomenalan film. Redatelju, Clarku Greggu je ovo redateljski debut, a sam je napisao i scenarij. Film je odlično režiran, kadriran i editiran, odnosno i sa tehničke strane je gotovo savršen. Sama priča je poprilično kompleksna i razgranata na sto podradnji tako da je pravo čudo da je jedan "početnik" to uspio držati sve skupa. Ugodno sam iznenađen i jedva čekam njegov idući film!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Podešavanje veličine...

A i Sam Rockwell (koji je glumio u hrpi poznatih i dobrih filmova, no činilo mi se da ga ovdje prvi put vidim!) je ovdje čini mi se odglumio ulogu života, ok, mlad je on još, no teško da može bolje od ovoga. Stvarno odlično, a ni ostatak glumačke ekipe nije razočarao. Atmosfera je fenomenalna, opuštena, ali ne kao u amaterskim filmovima, gdje se glumci smijulje dok govore apsurdne tekstove, nego više kao u recimo najboljim komedijama braće Farrelly.

Photobucket
Seks u crkvi..?

Ovo je jedna od najboljih "smiješnih drama", inteligentnih komedija ili kako god, sa legendarnim forama od kojih bi posebno istaknuo Holly Foreskin i vožnju kamenja u dječijim kolicima.

Dakle, Choke je još jedan film koji mora ići u top deset najboljih iz 2008., a svakako i na nekakvu svevremensku top ljestvicu najboljih filmova svih vremena.


Ocjena: 9,5/10




BONUS UPDATE¨!
Ako ste bili na blogu maloprije vidjeli ste ovo:

Image Hosted by ImageShack.us

Odnosno, jedna fotografija krši pravila korištenja Photobucketa, servisa za besplatno objavljivanje fotografija. Ok, nije prvi put da vidim dvostruka pravila cenzure, jer recimo ok je ako prikažeš unutrarnje organe, uključujući i crijeva, no nije ok prikazati golo žensko poprsje! Nego, zanimljivo je to što je samo jedna fotografija "zabranjena" i to ona gdje su "bolje" sise.
Heh, sad se ja pitam ili je to vrlo dobro napisan algoritam koji skenira sliku i traži minimum oblina i kombinaciju boja koju prva fotografija i osramoćena vlasnica poprsja nije imala ili je to samo slučajnost?!

Inače još uvijek tražim servis gdje bi povremeno mogao objavljivati i takve fotografije! Imagebeaver više ne dopušta objavu fotki na vlastite stranice, samo link, tako da trebam neku adekvatnu zamjenu!
Ako netko zna pravo mjesto nek posta u komentar ili na mail: negativni(majmunče)yahoo(točka)com.



Post je objavljen 16.01.2009. u 21:33 sati.