Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ovo-niste-znali

Marketing

GRAD PIRAMIDA

Na idućoj manifestaciji Cityscape Dubai bit će predstavljen svojevrsni grad budućnosti, samoodrživ i samodostatan u energetskim terminima.

Zvat će se Ziggurat i predstavlja svojevrsnu revoluciju u urbanistici. Biti će to samoodrživ grad za čak milijun stanovnika.

Grad budućnosti u obliku piramide, samoodrživ i samodostatan u energetskim terminima predstavlja svojevrsnu revoluciju u urbanistici. Moći će primiti čak više od milijun ljudi. Drevne civilizacije poput starog Egipta i Maya poznate su po svojoj nevjerojatnoj arhitekturi. Međutim dizajn njihovih građevina mogao bi uskoro biti iskorišten za veličanstvenu, ekološki prihvatljivu konstrukciju koja će svjetlo dana ugledati u Dubaiju. Kompanija Timelinks koja razvija ekološki sigurne projekte, nedavno je objavila nekoliko fantastičnih nacrta divovske piramide pod imenom 'Ziggurat'. U kompaniji su naveli da će detaljne informacije o cijelom projektu biti prezentirane na izložbi 'Cityscape Dubai' koja će se održati u listopadu. Grad-piramida moći će primiti čak više od milijun ljudi, a zauzimat će 2,3 četvorna kilometra. To nije prva građevina koja se gradi po uzoru na drevne piramide, primjerice stožeru britanske tajne službe MI6 bile su uzor za projekt.Timelinks tvrdi da Ziggurat neće biti energetski ovisan zbog upotrebe vodene pare, sunca, vjetra i ostalih prirodnih izvora. Građevina će također biti karakteristična po svojem vlastitom transportno-komunikacijskom sistemu i zelenim oazama za poljoprivredne svrhe. Stručnjaci iz Međunarodnog Instituta za okoliš tvrde da bi Ziggurat uz pomoć visokih tehnologija mogao biti potpuno samoodrživa građevina. U kompaniji su već patentirali dizajn i tehnologije koje su potrebne za razvoj projekta. da divovska piramida neće biti jedina te vrsta u svijetu. Ziggurat mogao biti riješenje za masu ljudi koji ne žive u područjima bogatim prirodnim izvorima energije.





X-Seed 4000 - Tokyo, Japan 4000 m, 800 katova



Ovo je najviša i najveća zgrada koja je ikad tehnički isplanirana. Po prirodi je također arkologija i bila bi sagrađena u moru nedaleko od Tokya. Promjer bi joj bio 6 km, a unutra bi živjelo do milijun ljudi. Zanimljiva je činjenica da bi ova zgrada bila viša od najviše planine u Japanu, a to je Fuji sa svojih 3776 m. Iako ova građevina predstavlja vrlo intersantan projekt njegova realizacija je upitna.




Post je objavljen 11.01.2009. u 20:27 sati.