Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Jos neocekivanih milosti - uz moj put u Meksiko!

Upravo sam na IKA stranicama procitala i novu super vijest!

Potpun oprost za meksicke hodocasnike

11.01.2009 | 10:53 | IKA V - 109129/1

"Potpuni oprost za VI. svjetski susret obitelji

Vatikan, (IKA) - Apostolska pokorničarna objavila je dekret o potpunom oprostu vjernicima koji će u prigodi VI. svjetskog susreta obitelji hodočasti u glavni grad Meksika, ili će u obiteljima moliti na iste duhovne nakane. Budući je sam Bog ustanovio obitelj, on je začetnik života u naravnome, a istovremeno je djelitelj darova u nadnaravnome redu, budući da obitelj mora, bez prestanka sve do završetka vremena, izvršavati posebnu zadaću poučavanja novih naraštaja u naravnome i nadnaravnome dobru, podupirati ih i pomagati im oblikovati sposobnost u skladu s vrednotama za oblikovanje vlastitoga života po uzoru Kristovu, Crkva i država, zajedno surađujući kako bi se postigle te željne nakane, sa školama, župama i raznim crkvenim skupinama, svatko prema svome pozivu, morat će ponuditi svoj doprinos.
Zaključuje se nažalost da je praktični život u sadašnjosti, možda još više nego u prošlosti, nesukladan s teoretskim shvaćanjem, stoga se priželjkuje da VI. svjetski susret obitelji u glavnome gradu Meksika, od 13. do 18. siječnja, obiteljima udahne snagu da na buduće naraštaje sveto prenose ispravna načela savjesti, koje valja gajiti s pomoću milosti Božje. Na skorom susretu će se raspravljati o obitelji s doktrinarnoga i apostolskoga gledišta, naročito kako obitelj naviješta, brani i brine se o usavršavanju ljudskih i kršćanskih dobara i vrednota.
Papa žarko želi biti nazočan svim srcem, premda ne fizički, na meksičkome susretu, po svome osobnom izaslaniku kardinalu Tarcisiju Bertoneu, državnom tajniku; kao i putem televizijskoga i radio prijenosa svojih govora, a naročito udjeljivanjem dara potpunoga oprosta pod sljedećim uvjetima: Sveti Otac vjernicima udjeljuje potpuni oprost, koji se može postići pod uobičajenim uvjetima (ispovijed, pričest i molitva na nakanu Svetoga Oca), isključen smrtni grijeh, u danima kada će pobožno sudjelovati na VI svjetskom susretu obitelji. Uistinu skrušeni vjernici, koji neće moći sudjelovati u tome događaju, mogu postići potpuni oprost pod istim uvjetima ako, sjedinjeni u duhu i mislima s nazočnim vjernicima u Meksiku, u obitelji izmole Oče naš, Vjerovanje i druge pobožne molitve da od božanskoga milosrđa zazovu spomenute nakane, naročito u trenutcima kada televizija i radio budu prenosili Papine riječi i poruke. "

Hm, steta da se na ovakvim hodocascima ne mogu dobiti oprosti i od nekih osobnih situacija, no vjerujem da cu se u svakom slucaju, nakon svega ovoga i zavrsetka moje pavlovske misijske godine, Bozjom Miloscu moci sretno vratiti u svoju klauzuru Kceri Srca Isusova u Veneciji...

Post je objavljen 11.01.2009. u 17:38 sati.