Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svashtainishta

Marketing

"NDH je predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda..."

Ovo nije post o partizaniam i ustašama nego o Tuđmanovoj izjavi s kojom se toliko manipulira i koja se nikada ne prenosi u potpunosti. Iznosi se samo dio te izjave kako bi diletanti među novinarima i i političarima mogli konstruirati svoje budalaštine.

Pročitao sam Butkovićev tekst u Jutarnjem http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,1,10,butkovic_kolumna,147823.jl i opet naišao na to neprofesionalno ,tendeciozno i već naporno iznošenje polusitina i falsifikata. Tako se i on pridružio Denisu Latinu i Damiru Kajinu koji tvrde da je s ovom izjavom obnoveljeno ustaštvo u Hrvatskoj .

Pa kaže : "...Osobito je važno da je Nezavisnu Državu Hrvatsku u određenom smislu legitimirao sam dr. Franjo Tuđman, jednom od svojih najpoznatijih i najkontroverznijih izjava, koja ga je neugodno pratila do kraja života.

Tuđman je, podsjetimo, na Saboru HDZ-a održanom prije parlamentarnih izbora 1990. godine bio rekao da kako je “NDH predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda”, za što je dobio ovacije većine okupljenih na tom iznimno važnom političkom skupu, na kojem se već vidjelo tko će preuzeti vlast u Hrvatskoj."

Naravno ,nigdje kasnije se ne iznosi potpuno točno Tuđmanova rečenica :
"NDH nije bila samo kvinsliška tvorevina i fašistički zločin nego je predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnošću” i nakon toga kako veli Butković uslijedile su "ovacije" (to ja ne znam ,nisam bio tamo ,Butković vjerovatno je) I umjesto da ,on kao profesionalni antifašista čestita hdz-ovcima koji su ovacijama prihvatili kvalifikaciju NDH kao kvinsliške ,fašističke i zločinačke tvorevine ,on traži mane i tvrdi da je ustaštvo uskrsnulo jednom jedinom rečenicom Franje Tuđmana.

Post je objavljen 11.01.2009. u 14:47 sati.