Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Pažnja s grijanjem!

Mi se doma grijemo na plin. Centralno s plinskim bojlerom.

Pokušavam s nekim sitnim trikovima paziti, što na (budući) astronomski račanu za plin, što kao odgovorni građanin ove države slušajući apel o štednji plina zbog faking situacije sa Rusima.

Tako da sam pod ulazna vrata (koja su se još više raspigala od razlike temperature jer je vani nekih minus desetak Celzijusa) stavila zaštitni smotuljak da ne ulazi hladan zrak u kuću (pošto nema vrata između ulaza i ostalih prostorija ne možemo to odraditi zatvaranjem predsoblja).

Kod ulaza/izlaza brzo zatvaramo vrata, bez previše priče - da se kuća ne hladi.

Tokom noći smanjujemo temperaturu na 15-ak stupnjeva. Nema smisla grijati kuću, kad smo svi pod pokrivačima. Mogu čak reći kako je ugodnije spavati što je hladnije.

Nema previše "luftanja", makar se takve stvari preporučaju u ovo doba godine. Sorry. Energetska kriza. Nek' virusi uživaju.

I još nešto. Ne povećavamo temperaturu, makar vani pada. Tako da u kući nije neugodno, no meni, kao zimogroznoj babi - nije dovoljno. Pa na sebi imam flis. A ostali nisu u kratkim rukavima, kao i obično. nut

I za kraj - i dalje mislim da plinska situacija ne dozvoljava puštanje đaka u (polu)hladne škole. Tak i tak im škola završava u prvom dijelu lipnja. I nisam sigurna da je onih nešto ispod 1% uštede u ovoj situacija zanemarivo. No da. Valjda Primorac zna.

I potok traži zeko taj.... kako već ide ona pjesmica o smrznutoj vodici... cerek

Update: Kaj god okreneš na TV - iskoči netko od "plinaša". Kaj je je - frka je. No, koliko oni pričaju ozbiljno ili neozbiljno (ovdje moram napomenuti da je Linić, svojedobno kao zamjenik ministra, sad već onog pokojnog i član NO Ine svim silama pokušao ugasiti rafineriju Sisak, prodao onih prvih 25% dionica i ostavio ono famozno podzemno skladište u Ini, pa njegove bezobrazne napade smatram ličnom uvredom običnog građanina koj PAMTI!) - to mogu procjeniti samo stručnjaci.

Tako su stručnjaci skakali po svim programima kad je bila frka s ludim kravama (tu je sudjelovala i jedna moja prijateljica), pa kad je bilo ono o AIDS-u i onim klinkama iz Kutine, pa......


Najgore je kad se u priču ubace i političari. blabla

I tko nam kriv što nemamo para da se spakiramo i "skočimo" u toplije krajeve, te pričekamo kraj ove ruske priče. Ili da odemo na skijanje u neku simpatičnu kućicu sa kaminom u nekom razvikanom švicarskom skijalištu... smijeh



Post je objavljen 10.01.2009. u 18:40 sati.