Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Petehovac. Slatko malo skijalište za početnike

petehovac "Petehovac iz svemira"

Petehovac?! Pojam koji one starije zasigurno asocira na skijalište iznad Delnica i dugačku staz čiji kraj je bio u samom gradu. No takve uspomene mogu imati samo oni čije pamćenje seže tridesetak godina u natrag.

P1090106" Staza na Petehovcu"

No od pred nekoliko godina na ruševinama starog skijališta izrasao je pravi, mali, slatki skijaški centar. Kako slika pokazuje svi elementi su tu. Kvalitetna žićara - tanjurača, pravi ratrak, muzika, štand sa kuhanim vinom. Dobro uređena staza. Na žalost kod staze dolazi do problema. Kratka je i nije baš strma. Što isključuje ozbiljno skijanje.

P1090105"Ratrak i skije"

No time se Petehovac pozicionira kao odlično skijalište za početnike. Prvi koraci na skijama će vam biti lijepi i zabavni. Super ideja su reflektori postavljeni na svaki stup vučnice tako da svaki vikend možemo doći na nočno skijanje.

P1090101"Livada za sanjkanje"

Naravno za ekipu koja ne skija tu je i pričuvna livada za sanjkanje. Odlična, doduše nije uređena tako da svaki spust završava kotrljanjem u dubokom snijegu. No to je vrlo zabavno.

Uz ugostiteljski objekt postoji i malo igralište za djecu sa klackalicom, ljuljačkom i super brzim toboganom tako da i najmanji neće biti zakinuti za zabavu. A uz igralište pozicionirana je kolibica sa kuhanim vinom, kobasama i pomfritom. Zamamnim mirisima teško ćete odoliti.

P1090117"Igralište za klince"

Uz malu kolibicu Petehovac ima i pravi ugostiteljski objekt i nekoliko soba. Sobe su iznenađujuće lijepe. A cijene smještaja nisu previsoke. Klopa u restoranu je domaća i ukusna. Bili smo zadovoljni sa Ajgenmahtesom, dok je bečki bio malo gumenast.

P1090107"Restoran"

Nama je do Petehovca od Zagreba trebalo sat i petnaest minta. Od Rijeke je malo kraće. Put je lako naći. U Delnicama nađete Ininu pumpu i zatim potražite putokaz (cca 100 metara od pumpe je skretanje). Zatim uz brdo i nakon deset minuta nalazite se na vrhu. Ne kažem da je nemoguće doći sa ljetnim gumama ali zimska oprema će vam dobro doći. Nakon sanjkanja, grudanja i klope otišli smo zadovoljni sa ovim izletom te vam ga možemo preporučiti.

Jedini minus je naznaka da žele naplačivati kartu za sanjkanje. I to 20 kuna. Vrlo neozbiljno. Doduše to su kompenzirali time što dozvoljavaju ljudima da jedu svoje sendviće uz piće.

Nama je sa klincima bilo super. Svi smo se dobro zabavili, nasanjkali (nisu ni pokušali naplatiti kartu iz cjenika), spuštali niz tobogan i postavili jedno dijete na skije. Idealno mjesto za obiteljski izlet.

Na samom skijalištu možete iznajmiti i opremu za vašeg malog skijaša. Jedino što vam ne bi preporučili je korištenje ski škola koje tamo nude svoje usluge. A razlog je jednostavan. Učitelji ne znaju skijati. I točka. A takav pristup edukaciji vašeg malog skijaša može dovesti do teško ispravljivih pogreški.

P1090113"Parking"

Cijene: Karta za skijanje 40 Kn odrasil, 35 Kn djeca (vikendom je skuplje)
Klopa: juha 15 Kn, ajgenmahtes (juha od piletine i povrć) 20 Kn, Bečki sa prilogom 44 Kn, Štrudla 13 Kn (porcije obilne)
Noćenje:od 195 kn po osobi


Post je objavljen 10.01.2009. u 11:32 sati.