Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aritmancija-1234

Marketing

1. PREDAVANJE



DOBRO DOŠLI SVI AKTIVNI UČENICI.. JA SAM VAŠ NOVI PROFESOR SIRIUS BLACK!!
I PREDAVAT ĆU VAM ARITMANCIJU...MOŽEMO POČETI S 1. PREDAVANJEM


1 godina:
Aritmancija je magijska vještina koja se bavi proučavanjem značenja brojeva. Zbog toga što se aritmancijskim proračunima može saznati npr. koji je datum pogodan za neko događaj, ili kakav je netko zapravo, mnogi je smatraju vrstom proricanja. No, ona to zapravo nije. Osnovna razlika između aritmancije i proricanja sudbine jest to što se aritmancija temelji na pouzdanim i točno određenim pravilima, a proricanje sudbine na nejasnim i nepouzdanim znakovima i simbolima.
Za Hermionu, koja ismijava proricanje iz listića čaja i gledanje u kristalnu kuglu, teško bi se moglo pretpostaviti da je zagrijana za ARITMANCIJU – metodu proricanja utemeljenu na imenima i brojevima. Pa ipak , taj stari oblik proricanja jedan je od njezinih omiljenih predmeta. Aritmancija se, za razliku od ostalih metoda proricanja budućnosti, ne temelji na tumačenju nejasnih slika ili pripisivanju značenja nesumičnim oblicima i črčkarijama, već točno određenim i jasnim pravilima, odnosno, matematičkim proračunima – i možda je upravo to mozganje ono u čemu Hermiona uživa. Aritmanciju ( riječ potječe od grčkih riječi arithmo, >> broj<< te manteia, odnosno, >>proricanje<<) su magičari i čarobnjaci godinama koristili kako bi pomogli drugima razviti vrline i darovitosti, prevladati prepreke i zacrtati puteve prema budućnosti. Poznata kao i numerologija, aritmancija se temelji na dvije vrlo stare zamisli;

Prva je teorija da čovjekovo ime u sebi sadrži važne pokazatelje njegova karaktera i sudbine.

Druga zamisao koju je prije više od 2500 godina, razvio grčki filozof Pitagora, jest teorija da svaki broj između 1 i 9 nosi jedinstveno značenje koje može pomoći razumijevanju bilo čega. Numerolozi su sjedinili te dvije misli i, tijekom stoljeća, razvili mnoge složene sustave za pretvaranje imena u brojeve i tumačenje rezultata.

Jedan od najprihvaćenijih sustava obuhvaća izvođenje tri ključna broja iz čovjekova imena – broj karaktera, broj srca i društveni broj – i tumačenje rezultata u skladu s utvrđenim značenjima.

Za zadaću napišite:
1.Od kojih je Grčkih riječi nastala riječ "Aritmancija"
2.Tko uživa u Aritmanciji?
3.Koji je jedan od najprihvaćenijih sustava tri ključna broja iz čovjekovog imena?
4.Što je aritmancija?

ZADAĆE OBAVEZNO ŠALJITE NA:
frane1234567890@net.hr


SmileyCentral.com

evo vam chat


Get your own Chat Box! Go Large!




Post je objavljen 09.01.2009. u 13:28 sati.