Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Što nas sve čeka u Novoj 2009 koncertnoj godini?

Početkom prošle godine sam vrlo sumnjičavo vrtila glavom na najave koncerata za koje smo tada znali, ali godina je ispala odlična. No ova će godina, ako ništa drugo a onda u glazbenom smislu biti bolja i od prethodne, barem prema prvim najavama.
Nacionalni rukomet nam je ovaj puta osim Svjetskog prvenstva donio još nešto: hrpu novih lijepih dvorana koje moraju biti rentabilne, čitaj: pune događajima, pa se adekvatni ljudi prilično trse da se te dvorane napune i koncertnim događajima. Ave Cezare!
I što nas očekuje 2009?

Odmah ovaj mjesec očekujemo povratničku turneju Prljavog kazališta koje će otvarati novu zagrebačku dvoranu Arenu uoči Svjetskog prvenstva u rukometu. Prljavci imaju novi album, prema zadnjim informacijama koncert je već rasprodan pa se traži datum za još jedan koncert.
Od klasike valja pogledati nastup Salzburških solista, a krajem mjeseca nam dolazi nitko drugi do Ritchie Blackmoore ex-Deep Purple s vrlo osebujnim reprtoarom: križanjem renesanse glazbe s folk rock muzikom.
U veljači ćemo imati večer virtuoza klasične gitare flamenca Jose Antonia Rodrigueza, pa malo prve lige metalaca Napalm Deatha i Grave Digera, rockera The Rasmusa, pa Sepulture, konačno nekoliko puta otkazani Saxon, te malo vrhunske Opere i Baleta iz Beča. Na kraju čudna, ali sigurni smo vrhunska (nadamo se ne i dosadna) kombinacija Stinga i našeg priznatog lutnjiste Edina Karamazova. Ako imate načina ogrebati se ili nekako dočepati rasprodanih karata za dva bečka koncerta Tine Turner na njenoj povratničkoj turneji – svaka vam čast, na tome ćemo vam posebno zavidjeti ukoliko ostanemo kratkih rukava. U Beču će također nastupati Oasis, a u Beogradu James Blunt.
Ožujak kreće zanimljivo: ženska inačica Il Divo opernog tria, Appassionate, bit će kod nas, a Il Divo u Ljubljani. Osim metalaca Eagles of the Death Metal, genijalnog Erica Sardinasa i Predina s Gypsy Swing Orchestrom, za ostalo ćete morati malo više putovati van granica: AC/DC su u Budimpešti, a Pink u Beču.
U travnju nam dolazi prvi od velikih koncerta: vrhunski finski rockeri Nightwish konačno dolaze u domaće dvorište, a kakav će nam ovaj put biti Sisters of Mercy, ostaje da vidimo, nadamo se bez playbacka, pa da to konačno bude koncert kakav je 2006. trebao biti. E a nakon njih trenutno najveća svjetska ženska zvijezda, Beyonce - Zagreb prvi koncert na njenoj europskoj turneji. Mraq!
U svibnju spomena jedan, ali prevrijedan – Depeche Mode. Mraq na kvadrat! Ako vam to nije dosta, put pod noge, pa na neprežaljenu Metallicu ili AC/DC u Beč.
Za lipanj nemamo još ništa spekutaktularno, ako se ne desi neki od domaćih festivala, isto vrijedi i za ljeto, nema još datuma za Radar, niti VIP InMusic festival osim za Rokaj fest u Zagrebu i EXIT u Novom Sadu u srpnju – za potonji se najavljuju spektakularna imena, ali se ona još drže u tajnosti.
U2 će izdati u proljeće novi album i ako je vjerovati neslužbeno objavljenim datumima turneje, u kvartu su nam 7. i 8. kolovoza (Beč) ukoliko se netko od naših promotora (Lupapromotions?) ne uhvati u koštac s najvećim koncertnim izazovom u karijeri i dovedu nam ih ovamo (daj Bože).Jesen nam je neznana, ali i ovo je više nego dosta.

'Enjoy the Silence' until it goes 'Crazy'!



Post je objavljen 09.01.2009. u 12:43 sati.