Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinak

Marketing

Ti Xena, ja Gabrielle.

Neki dan me je jedna djevojka upitala kako moj ljubavni život. Samo sam se nasmijala. Koji ljubavni život, rekoh. Jedini ljubavni život koji ja vodim je onaj imaginarni.

I tako sam ja odlučila napisati koji redak o mojoj imaginarnoj ljubavnici. Zvat ćemo ju (jer joj ime nisam uspjela saznati) Princeza Ratnica i to zato jerbo, ako zanemarimo maleni detalj da umjesto duge, neukrotive, garave kose moja Ratnica ima kratku i uvijek savršeno stiliziranu frizuricu (sumnjam na Švarckopfov trovremenskitaft) te umjesto da vitla sabljom/katanom/mačem, sa savršenom preciznošću uspjeva uparkirati obsceno veliki terenac u maleno parkirno mjesto ispred K Centra, nju i Xenu Internacionale nitko ne bi mogao razlikovati. Dakle. Princeza Ratnica je žena od, recimo, 35 godina. Visoka oko 180. Da je htjela, atletskije ne bi mogla biti građena, dominantna u nastupu, brza u šopingu i izgleda prefaking dobro u trofrtaljka trenirci i bijeloj uuuuuuuuuuuuuskoj majčici. Da, dragi moji. To se zove ljubaf. S obzirom da je u pitanju moja mašta i da je Ratnica ipak moja imaginarna ljubavnica, odlučila sam zanemariti jedan minorni detalj, a to je da je udana žena sa dvoje male djece i da mi niti jednom u svih šest mjeseci koliko smo u vezi nije dala do znanja da je primjetila da postojim. Tako je to, bogaramu. Nemoš imat i ofce i nofce.

Jedina stvar koja me, kojbajagi, tješi je to da je dotični ogromanjski terenac (najvjerojatnije) osobno vozilo njenog supruga pa s obzirom da je jednom neki čiko rekao da si ljudi znaju nadoštiklavati neke stvari u vezi glede anatomije pa velikim automobilima nadomještaju malog mališu... ta pomisao me razvedri svakog puta. Naime, Ratnica inače vozi minijaturnu Corsu. Ona, dakle, nema potrebu nadoštiklavati. A bome ni ne treba, fala na pitanju. Kod nje je sve po propisima. Vjerujte mi, obratila sam pozornost više puta.

But, I digress. Anyway!

Znate onu scenu u filmovima (koja se, zaista, događa samo u filmovima) kad na drugom kraju hodnika ugledate božansko stvorenje i onda sve oko vas stane? To je, pučanstvo drago, moje iskustvo svaki puta kad Pricenza Ratnica uđe u K Centar u mojoj smjeni (kao npr., jučer).

Jedino svjetlo obasjava Nju dok hoda prema meni u slow motionu. Jedini zvuk koji čujem je mahnito lupanje mog srca. Disati sam i zaboravila. A ona hoda prema meni, gleda me prodornim očima, a ja se topim, topim i topim u isčekivanju trenutka kada će stati ispred mene i izjaviti mi vječnu ljubav jer sam, očito, njena srodna duša.

E mala, imaš 20 kuna za razmijenit'? MALA!?
I onda se začuje onaj mučni zvuk nalik na zvuk gramofonske ploče izvučene ispod igle, a pored mene stoji Sara, glasno žvače žvaku i maše novčanicom ispred moje face dok Ratnica graciozno prolazi pored mene bez da me pogleda i kraičkom oka. E mala, ne'am cijeli dan. Žurim, kužiš. Imaš ili nemaš?

Nemam Saro, mislim si ja dok tugaljivim pogledom gledam kako Ratnica odlazi u zalazak sunca. Nemam ni medu ni zeku ni 20 kuna u kovanicama.


Post je objavljen 08.01.2009. u 22:00 sati.