Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Proslavljena 10. obljetnica KUD-a Pounjski pleter

U jednom tjednu dogodile su se dvije velike priredbe koje su Dvoranima uljepšale blagdane.

Prva je bila Božićni koncert, a drugom je proslavljena deseta obljetnica KUD-a Pounjski pleter.


Dobra atmosfera
Za tu su se prigodu pozivu pleterovaca odazvala kulturno-umjetnička društva Petefi Šandor iz Marinca i Čakovca. U goste su došla i društva Budičanka iz Budičine i Selište Kostanjičko iz Hrvatske Kostajnice. Redale su se na pozornici pjesme i kola Slavonije, Mađarske i bunjevački plesovi.

Domaćini su publici predstavili trima sekcijama. Prva je izvela pjesme i kola Slavonije. Izvorna folklorna sekcija prikazala je običaje kola i pjesme Pounja, a nastupili su i mladi tamburaši.

Temperamentne Mađarice svojim nastupom dodatno su zagrijale i vruću atmosferu u dvorani, pa su ispraćene dugim pljeskom.


Druženje uz ples
- Velika hvala svima vama koji ste večeras sudjelovali u proslavi našega jubileja, desete obljetnice Kulturno-umjetničkog društva Pounjskog pletera - rekla je predsjednica društva Marija Vuković. Usto, svima koji su sudjelovali u programu podijelila je zahvalnice.

Nakon programa nastavljeno je druženje uz stolove s domaćim delicijama. Neki su i plesali.

- Ovako lijep i topao prijam i zahvalnu publiku dugo već nismo doživjeli - čuli smo od Marice Farkaš, glasnogovornice KUD-a Čakovci, koji ima stoljetnu tradiciju.

www.vecernji.hr

Post je objavljen 08.01.2009. u 14:13 sati.