Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Mrak kombinacija 2 - 2. kolo

Okupila se Mračna škvadra podno Medvednice, večeras nešto prije 18:30. Bilo je puno duša. Službeni izvori će pokazati točan broj. Krenulo se po poučnoj stazi, ali nisam primjetio da je netko čitao i nešto učio. Bilo je leda. Trčalo se tako do Pilane, a onda su se lampice razišle po šumi. U nekom trenutku je nestalo cca 3-4 lampice ispred mene. Onda su nestale i dvije lampice iza mene. Ostala je samo jedna lampica ispred mene.
Lampicu je nosila djeva zvana Božena. Obzirom da je iskusnija i da zna put, odlučio sam ju pratiti kroz mračnu šumu. Vukove su davno istrijebili naši preci.
Sudbina je htjela da još jednom danas prođemo po Gipsovoj stazi. Pa, zašto ne? Kažu: Repetitio pas mater studiorum. Ili tako nekako? Kao tipični tehničar, nisam učio latinski. Učio sam tehničko crtanje, koje je danas jednako neupotrebljivo.
I tako smo bjesomučno trčali kroz duboku i gustu šumu, dok ne izbismo kod "Sljemenskog Jankeca", gdje skrenusmo desno, pa preko Činovničke livade i pored kapelice do Snježne Kraljice. Tko je Snježna Kraljica? To sam saznao ovaj utorak. Za pripadnike starije generacije, to je Planinarski dom Izviđač (valjda sam dobro zapamtio).

A sada mali vodič za sve guštere.
Gamaše koje imam su dobre za gojzerice, ali ne i za tenisice. Nitko osim mene nije imao gamaše. Kolika je vjerojatnost da su svi u krivu, osim mene?
Dereze koje sam imao su dobre za gojzerice, ali tenisicama bi više odgovarale žabice (tko ne zna što je to, Goto Google ili doći na ligu i pitati/vidjeti).
Opet imam dojam da sam se predebelo odjenuo, ali ... bilo je hladno prije početka (-5°C). Osim toga, lakše se skinuti, nego odjenuti kad nemaš ništa pored sebe.

I sada, a prije kraja, par statističkih podataka. Dužinu staze sam procjenio na 5.500 metara. Kao do Gelendera, pa još kilometar. Avg HR 158, Max HR 170, 12:34 min/km. Pa, nije me baš Božena nešto potrošila. wink
Iako, moram priznati, znala me ostaviti bez daha. zujo

Nakon Kraljice sam i ja otišao taknuti Gelender. Just for the record. naughty
I kao što kaže stara narodna: Svugdje je lijepo, ali u toplom domu je najljepše (ili tako nekako).

Želim nam svima što prije slijedeću srijedu i da upoznamo PD Grafičar. Nije isključeno da prek weekenda odem u izviđanje. Ne sramim se štreberskog pristupa.

I par mudrosti iz S.Kraljice za sve guštere: Bolje topla gojzerica, nego hladna gojzerica. Bolje suha gojzerica, nego mokra gojzerica. Najbolje suha i topla gojzerica, nego mokra i hladna gojzerica. Pozdrav Alanu Fordu, Broju 1, Ivši, Sopini i Boženi.

Dobar savjet vrijedi Zlata ... (dopuniti u komentaru).


Post je objavljen 07.01.2009. u 23:14 sati.