Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andreaicharliefriends4ever

Marketing

Evo , pišem o labradorima!!

meni dvije prije : Zoky i Andrea imaju labradore: Zoky ima smeđeg , od kojeg imate slikissu na prvom blogu , a Andrea ima žutog , i zove se Rony. Oba dvoje su preslatki!!! hh
A sad malo detaljnije , posegnimo u njihovu prošlost , i saznajmo više o njima!! hh


Izgled:

Labrador retriveri su snažni psi, srednje atletske građe, posebno jakog repa. Ženke teže oko 25 - 32 kg, a mužjaci oko 35 - 38 kg. Dlaka im je kratka i glatka, može biti u crnoj, žutoj ili smeđoj boji.

Postoje dvije vrste Labradora, Engleski i Američki, no male su razlike. Engleski su manji, kraći psi, sa većim glavama, dok su američki veći. Postoji još i australijska podvrsta, koja je manje poznata.

Osobine:

Labradori su privrženi i mirni psi. Jako su inteligentni, odani i živahni. Obožavaju se igrati, osobito u vodi (plivanje). Odlično se slažu sa djecom. Žude za pažnjom i potreban im je osjećaj pripadnosti u obitelji. Prijateljske su prirode, nikada sa znacima agresivnosti ili jasne plašljivosti.

Zbog svog iznimno dobrog njuha, ovi se psi često koriste za lov, policijske potrebe (droga), a zbog mirne naravi služe kao vodiči slijepim osobama itd. Obožavaju se igrati i brzo uče što im je u odabiru "zanimanja" vekiki plus. Dlaka im je kraća, zavisi o vrsti labradora.

Imaju specifične uši koje se preklapaju prema dolje i najčešće su tamnije boje od same dlake(posebno kod ženki). Iako izvana izgledaju snažno i opasno, jako su željni igre. Osnovni razlog Labradora kao kućnog ljubimca leži u njegovom karakteru: dobroćudan, prijateljski raspoložen, odan i potpuno pouzdan sa djecom, ali ne i toliko miran da se ne bi branio onda kada je na to primoran.

Postoje labradori u tri osnovne boje a to su žuta, crna i smeđa. Danas su najpopularniji psi na svijetu, daleko brojniji od svih ostalih vrsta. Za labradore se smatra da su mirni i pouzdani,željni igre i pažnje. 2004. godina je bila petnaesta godina u kojoj su labradori ostali na prvom mjestu Društva kinologa sa 146.692 registrovanih psa. Ne vole dugo da ostaju sami, a nekad znaju biti jako tvrdoglavi i teški za dresuru, no broj takvih slučajeva je zanemariv.

i TO E TO. NADAM DA STE ZADOVOLJNI!! POZZZmahmah


Post je objavljen 07.01.2009. u 18:22 sati.