Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Prince of Darkness (1987)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4,3 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com

Grupica studenata dobiva zadatak od svog profesora iz fizike da odu proučavati unutrašnjost jedne crkve. Profesor fizike Howard Birack je zamoljen od strane Oca Loomisa da istraže crkvu kako bi naišli na neobične radijacije. U podrumu crkve nailaze na veliku zelenu kupolu koja, ako se otvori, može značiti kraj svijeta, jer svi koji su opsjednuti njome imaju zadatak da pozovu vraga...

Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj sam film prvi put gledao nešto malo prije nego što sam otvorio ovaj blog i došlo je vrijeme da ga pogledam ponovno. Prvi put mi je bio apsolutno odličan, a i sada je jako, jako dobar. John Carpenter me je sa svakim svojim filmom ugodno iznenadio i zato nisam ni jedan propustio. Mogu čak reći da mi je on i jedan od najdražih redatelja.
Što se tiče ovog filma žao mi je što je ispao kao jedan od njegovih manje poznatijih, a zapravo je jedan od njegovih boljih filmova jer skoro pa u filmu uopće nema greške. Efekti su u filmu jako cool za 80-te, što me je također iznenadilo. Film je čak i dosta napet, ima par scareova i cijela radnja je dosta uznemirujuća i potiče na razmišljanje, kao i većina njegovih filmova.

Image Hosted by ImageShack.us


Već duže vrijeme je Carpenter bio u suradnji sa Donaldom Pleasanceom, koji i u ovom filmu glumi jednu od važnijih uloga. Sjetimo se njega iz kultnog serijala Halloween ili iz Escape from New York iz '81. godine. U filmu vidimo i Alice Coopera u par scena kao uličnog shizofreničara, baš njemu pristaje po izgledu. U filmu me ugodno iznenadio Jameson Parker kojega vidimo u seriji JAG ili u Simon & Simon. Inače glumci su mi potpuno ok u globalu.

Image Hosted by ImageShack.us


O režiji previše i ne moram govoriti jer je to John Carpenter, uvijek odličan i potih soundtrack u svakom filmu i odlična i polaka radnja koja se oko sredine filma pretvori u pravu akciju. Za mene je 1987. godine napravio odličan i zabavan film koji nažalost nije postao poznat kao neki njegovi hitovi.

Post je objavljen 07.01.2009. u 10:06 sati.