Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/acinderellastory95

Marketing

O Avril Lavigne...big post


Avril Lavigne, kanadska teen senzacija koja je prije pet godina u svojim spotovima skejtala, radila frku sa čuvarima reda, svirala gitaru, nosila narukvice sa zakovicama i trudila se biti opasna rockerica, zasjela je ponovno na vrhove top ljestvica širom svijeta sa svojim novim, nedavno objavljenim, trećim po redu albumom 'Best Damn Thing'

No dio njezinih starih obožavatelja nije baš oduševljen pravcem u kojem ide preobrazba samoprozvane skate punkerice, koju je dio medija na početku čak nazivao i nasljednicom njene poznate sunarodnjakinje, Alanis Morissette.

'Kad sam se tek počela probijati, imala sam 17 godina i tako sam i izgledala. No sad imam 22 i normalno je da izgledam drugačije. Taj se proces inače zove odrastanje', u svom stilu Avril poručuje svim nezadovoljnim fanovima.
Avril, koja je djetinjstvo provela u malom kanadskom gradu Napanee, na glazbenoj se sceni pojavila 2002, u vrijeme kad je Britney Spears bila na vrhuncu popularnosti i kad nitko nije mogao ni naslutiti da će se čedna plavokosa pop princeza pretvoriti u posrnulu divu 'white trash' imidža.

Ispit zvan 'drugi album', na kojem su se spotaknuli mnogi glazbenici, Lavigne je s lakoćom prošla s Under My Skin s kojeg su skinuti veliki hitovi Don't Tell Me, My Happy Ending i Nobody's Home koji ju je predstavio u nešto mračnijem izdanju popraćenom, naravno i s odgovarajućim gothic imidžem.

Iako je Avril najavila da će zvuk na trećem albumu Best Damn Thing biti vrlo zabavan i veseo te da će predstavljati veliki pomak u njezinom glazbenom i autorskom odrastanju, čini se da se jednom dijelu pristalica 'stare' Lavigne nimalo ne sviđa taj dance izlet mlade zvijezde koji se mogao vidjeti u najavnoj pjesmi novog albuma Girlfriend. U spotu za tu stvar Avril prvi puta pleše s pratećom skupinom po uzoru na Gwen Stefani ili Britney, a zanimljivo je da ga je upravo refren za tu pjesmu Avril snimila i na nekoliko jezika, među ostalim i na mandarinskom, španjolskom, francuskom, talijanskom i dr.





Post je objavljen 07.01.2009. u 00:10 sati.