Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TRIDESET GODINA IM JE TEK

KAŠTEL GOMILICA

Najmlađe kaštelansko dobrovoljno vatrogasno društvo, DVD Kaštel Gomilica, u nazočnosti brojnih uzvanika i čestitara, koji su stigli iz brojnih hrvatskih gradova, proslavilo je 30-tu obljetnicu svojeg osnutka. Tom su prigodom u novosagrađenoj dvorani Marine „Giričić“ dodjeljene zahvalnice i priznanja zaslužnim vatrogascima.

Uz gradonačelnika Kaštela Ivana Udovičića i njegovog zamjenika Tonča Šiškova, proslavi su nazočili i čelni ljudi Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik Ante Sanader i njegov zamjenik Mijo Brlečić, načelnik Željko Popović, počasni predsjednik Teodor Fricki, kao i pomoćnici Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tomislav Vuko i Mladen Vinković. Delegaciju Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije predvodio je zapovjednik Dražen Glavina, a događaju su nazočili i predstavnici svih dalmatinskih DVD-ova, kao i prijateljskih DVD-ova Jastrebarsko i Dalj.

Među čestitarima našli su se i predstavnici drugih hrvatskih DVD-ova, ali i počasni član i veliki prijatelj iz Austrije Frantz Krope.Tijekom svečane sjednice prigodno je promovirana i monografija ovog društva, čiji su autori prof. Ante Sanader (stariji) i Zvonko Ergović, predsjednik DVD Kaštel Gomilica, a u monografiji je prezentiran niz službenih dokumenata i fotografija. U prigodnom obraćanju županijski zapovjednik Dražen Glavina je istaknuo kako je ovo društvo otišlo korak naprijed samim time što je unutar njega oformljena i ˝vatrogasna mornarica˝. Naime, DVD-u Kaštel Gomilica protekle je godine na upravljanje dodjeljen prvi vatrogasni brod. U ime nagrađenih na dodjeljenim priznanjima zahvalio je počasni predsjednik DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca Ivica Batina. Glas Dalmacije


Post je objavljen 06.01.2009. u 19:50 sati.