Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

dan brown: velika obmana

akcija akcija akcija.
napeti, nadnaravni triler bez posebno istaknutog glavnog mačo hiper-junaka i bez seksa. ovdje se svi problemi rješavaju ne mišićima, već vrhunskom inteligencijom.
još jedna teorija velike zavjere, milijarde dolara, urota visokih moćnika protiv drugih visokih moćnika, NASA, Bijela kuća, predsjednik SAD-a, tajni agenti, super-tajni agenti, znanstvenici svjetskog glasa, u ovoj knjizi nema mjesta za prosječnost.
sve zamotano u posljednje urlike tehnologije, neotkrivena oružja, naučno-fantastične detalje.
sve stručno i argumentirano potkrijepljeno.
kao da voziš formulu jedan, tako se zalijepiš za stolac dok ju čitaš.

opasni citat:
"Voda oko broda bila je ispunjena desecima avetinjskih sjena. Vojska vitkih, tamnih oblika plivala je samo metar ispod obasjane površine, paralelno uz struju, a njihove nepogrešive čekićaste glave pomicale su se lijevo-desno kao da prate neki prethistorijski ritam."

jedno stručno pojašnjenje:
"Ovi dečki imaju najbolje noseve na moru - napredne teleencefalonske olfaktorne polutke."

likovi:
jedan sporedni, ženski:
"Njena majčinska blagost i dobar smisao za humor skrivali su nemilosrdnost u dobivanju priče."

jedan od glavnijih, muški naravno:
"Njegove smeđe oči bile su jednako živahne i strastvene kao i na televiziji, a glas mu je bio pun skromnosti, topline i entuzijazma. Izgledao je poput atlete u četrdeset i petoj, imao je bujnu crnu kosu koja mu je valovito padala preko čela. jaka brada i muževnost zračile su samopouzdanjem. Kada su se rukovali, grubost njegovih dlanova ....."

još jedan:
"NASA-in upravitelj, Lawrence Ekstrom bio je čovjek divovskog rasta, crvenkaste kože i grubog izgleda, poput nekog nordijskog boga. Njegova plava kosa bila je podrezana vojnički kratko iznad gustih obrva, a na krumpirastom nosu su mu se isticale žilice. U ovome trenutku njegove oči boje kamena ...."

pa jedan ženski:
"Marjorie Tench - predsjednikova starija savjetnica - bila je živi kostur. Njeno ispijeno tijelo visoko metar i osamdeset sličilo je igrački Mehanotehnike, sastavljano od zglobova i udova. Na vrhu njenog nepouzdanog tijela nalazilo se žućkasto lice, čija je koža sličila lista pergamenta probušenom s dva bezosjećajna oka."


Post je objavljen 06.01.2009. u 17:38 sati.