Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

novi poslovi iz starog razdoblja

Danima je bilo tmurno, sivo, hladno i vlažno, maglovito, bljuzgavo, odurno vrijeme, a onda je naglo granulo sunce. Nebo plavo, bez oblačka, svjetlost jarka i blještava. Pod jarkim suncem na vidjelo je izbilo mnogo toga što je u prethodnom razdoblju bilo nevidljivo.

Po ulicama su ostale skorene mrlje gdje su bile mlake, glatki lim automobila bio je išprican blatom, po staklima izloga i prozora izbile su šare i čak - sablasno - tragovi prethodnih poteza pranja, sve politirane površine namještaja bile su matirane finim slojem prašine, mucice dlaka i prljavštine kotrljale su se po parketu, smeće nakupljeno u dubokim uglovima izronilo je iz mraka, a po sunčevim zrakama vrvjela je prašina kao bezbroj sitnih insekata. Sve ono što ranije nije nitko ni zamjećivao, a kamoli da bi ikoga smetalo, pokazalo se nepodnošljivo prljavo i vapilo da se temeljito očisti.

Koliko god su se svi radovali kada se Sunce napokon pojavilo, još su se više deprimirali vidjevši koliko im je svijet prljav i koliko je nova svijetlost posla donijela. Kao da je prije bilo bolje, prije dok su priželjkivali da se ogriju i osuše, ne sluteći koliko će prljavštine izroniti i da će to donijeti potrebu za velikim spremanjem, prvenstveno rigoroznim čišćenjem kojemu se nije vidjelo kraja.






Post je objavljen 06.01.2009. u 11:46 sati.