Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...travel by kum / 20

..The good-the bad-the ugly-Ennio Morricone

…a u picku lipe matere, pa ovo je stvarno moj zelembac! … vika je kum iz svega glasa obilazec oko ostataka nekadasnjeg ljubimca, a vidno uzbudjen sa rukama lamatajuc oko sebe i bisan ka' pas …
Majke ti mile, nisam ni ja moga virovat da nam se to desava… od naseg zelenog „Ferarija“ ostala je samo gomila neupotrebljivog metala i plastike… „majstori“ su ga operusali ka' mladog pivca za razanj.
…a kume sta cemo sad???... onako sa strahom ispustim glupo pitanje, ali on ka' da me nije niti cuja… jos je neumorno seta oko svog „auta“ i bestima iz svega glasa, vjerovatno jos ne virujuc da je to gruba realnost.
Pustija sam ga da laje, jer sam zna da ce mu bit lakse kad se ispuse i onda primjetim kako nam od pravca carinskog prelaza prilaze dvojica policajaca i jos neki u civilu.
…kume, evo nam plavih andjela…sad cemo siguro znat sta je bilo, nisu oni dosli bez veze! …pokusam ga prikinit u teskoj nervozi i ljutnji.
…jebe mi se za njih, ka' da ja neznam sta je bilo!... nisan blesav, koji ce mi kurac sad oni… sta nisu uvatili onoga 'ko je ovo napravija! …izdera se on na mene ni kriva ni duzna.
Gospodineeee, samo malo… bez nervoze i vike! …umjesa se u nasu spiku onaj tip u civilu, jer su u medjuvrimenu ONI vec bili dosli do nas.
Ja sam gospodo inspektor iz lokalne policijske postaje i ovo su moje kolege, molimo vas malo samokontrole i mira… vi ste sigurno vlasnik ovog automobila ovdje?... obrati se on kumu koji ga je samo striga ocima ka' zmaj ognjeni.
…daaaa, ja sam vlasnik, ali ne ovoga sta je ostalo! ...ovo je smece, a ne moje auto! …isfrustrirano je reagira i onda sam se mora umisat da ga smirin posto sam vidija da je vrag odnija salu i da kum nece tek-tako smanjit paru.
…daj kume, stani malo…oce ljudi da nam nesta kazu! …smiri se!
…hvala gospodine, imate pravo… ajde molimo vas da odemo u postaju, tamo cemo vam sve objasniti! …nadoveze se inspektor i da ja ne duzim previse saznali smo da je zelembac sinoc provaljen i pokraden od strane nepoznatih provalnika koji su ga operusali preko noci.
Policijska patrola ih je zastekala taman u odlasku, ali nije ulovila niti jednog u bijegu.
Rekli su nam kako je podnesena kaznena prijava protiv nepoznantih osoba, a dobili smo naputak kako cemo uz predocenje policijskog zapisnika i rjesenja koje ce nam doci, zatrazit odstetu od osiguravajuceg drustva.
Nakon par sati administrativnog maltretiranja bili smo slobodni ka' ptice, a mrak je vec debelo pa' na veliki parking, gdje se negdi na njegovu kraju jos nazira nas neprezaljeni „zelembac“ kojem je eto ovo bilo zadnje putovanje i „pocivaliste“.
…ah, nemogu virovat da je moj zelembac ovako zavrsija… jeben ga, bas mi ga je zao! …onako hladnim glasom gledajuc prema njemu izustija je kum i odvali me rukom muski po ledjima.
…ajmo ca! …finili su Mare bali, ovo vise nema smisla! …idemo Pajdo doma!
…ajmo ca, kad kazes! …znas, ovo ti je bija pravi shoping kume! …pari mi ka' oni film:

...„Ubij sve i vrati se sam!“ …hehehehehe!!!

…a neeeee Pajdoooo… bolje bi bilo:

...„Povratak ratnika“…hahahahaha!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Kraj!



...evo i prigodnih stihova umisto Mujinih iskrica!


Povratak ratnika

Ako pitas dal' je boljelo…
Samo bljesak munje i gotovo.
Priznajem da sam se bojao…
Samo korak je do vjecnosti.

To nisu scene is filmova…
Tu nema statista.
Krv je slana, ljepljiva….
I od borbe i od rana jos je gori strah…
Kad se vratim sto cu naci u tvojim ocima.
Jos malo, par minuta do stanice…
Jos malo i ja cu znati sve.

Daj poljubi me…
Usnama mi svojim lijecis rane sve.
Daj poljubi me, kao nekada…
Manje znace rijeci od tvog dodira.
Pomozi mi da zaboravim, tvoje srce zna…
Djecaka ratnika.

Kad zazmirim ista slika prolazi…
Sto smo mi to Bogu zgrijesili.
Jos malo, par minuta do stanice…
Jos malo i opet kraj tebe.

...Parni valjak


...lip pozdrav mah


Post je objavljen 14.01.2009. u 00:05 sati.