Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Kamo za vikend?? Plitvička zimska čarolija

Plitvice Zimi

Ukoliko niste jedan od 250 000 Hrvata koji su ovaj tjedan pohrlili na skijanje možda vas muče slatki snovi kako potrošiti slobodno vrijeme. Nacionalni park Plitvice vas čeka. Znam reći čete, zima je.

No Plitvice nisu mjesto koje valja posjetiti samo tijekom ljeta. Svako godišnje doba donosi svoju čaroliju u ovo vodom i šumom protkano podneblje.

Zima je za mene posebno doba u Plitvicama. Staze su pod snijegom a lički mraz je zaustavilo vodopade u vremenu. No ispod njih tisuće kapljica probijaju svoj nezaustavljivi i moćni put. Na sve strane nalaze se ledene sige.

Plitvice Zimi

Debele šume su pokriveni snijegom i to zajedno sa modrinom ili zelenilom vode daje svemu pomalo čarobni izgled.

U snijegu su ucrtani zimski putovi mnoštva životinja koje se vraćaju na svoja iskonska staništa, ohrabrene tišinom koja je zavladala nakon što su ljetne horde napustile ovaj prostor.

Plitvice Zimi

Niste usamljeni u svom istraživanju zimske slike Plitvičkih jezera. Tu i tamo ćete naći na pokojeg istraživača i gotovo pustolova koji prati staze zametene u snijegu. Za razliku od ljeta pozdrav će prekinuti tišinu.

Većina hotela i restorana rade i tijekom zime. U Plitvicama, preciznije u mjestu Mukinje postoji i malo skijalište. Mislim da svjetski kup neće dobiti ali za početnike i obitelji je idealno mjesto za skijanje i sanjkanje.

Plitvice Zimi

Dakle nadam se da će vas ovaj tekst i pokoja slika pokrenuti. Pustolovina Plitvica zaleđenih i snježnih vas očekuje…

Za više slika pogledajte slijedeću galeriju

Više informacija o samim Plitvicama potražite na slijedećem linku.

Plitvice Zimi


Post je objavljen 05.01.2009. u 21:50 sati.