Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Cannes u Zagrebu!

Bilo je za Zagreb i filmska zbivanja podugačka pauza, oko mjesec dana, ali kako se bliži sredina siječnja tako će i od slijedećeg tjedna krenuti nova filmska događanja.
Naime netko je progledao i vidio brojke sa projekta Motovun u Zagrebu te se je ušlo u organizciju drugog tjedna 2009., u zagrebačkom Movieplexu revije izabranih filmova sa canneskog filmskog festivala. Istinabog bez onog glamura i topline po kojem je poznat taj festival na azurnoj obali. Ta smotra iz Cannesa će trajati od 7. do 14. siječnja a biti će sveukupno prikazano četrnaest filmova.

Popis svih filmova koji će se prikazati na reviji:

1. Razred (Entre les murs)
2. Tri majmuna (Uc maymun)
3. Valcer s Bashirom (Waltz with Bashir)
4. Palermo shooting
5. Lornina šutnja (La silence de Lorna)
6. 24 city (Er shi si cheng ji)
7. Maradona
8. Nadzor (Surveillance)
9. Rumba
10. Wendy i Lucy (Wendy and Lucy)
11. Odrasli (Les grandes personnes)
12. Glad (Hunger)
13. Pikantne hollywoodske priče (What just happened)
14. Snijeg


... od pobrojanih filmova mogli ste ukoliko ste bili na ZFF-u vidjeti dva filma (pobjednički film "Rumba" i "Snjeg" Aide Begić) te na MFF-u film Nuri Bilge Ceylana "Tri majmuna". Od ta tri viđena filma mogu od srca preporučiti Rumbu, za sve one koji se žele nasmijati, i odličnu dramu Ceylana.
Osim toga zanimljivost svim gledateljima i filmskim sladokuscima će biti prikazivanje pobjednika iz Cannesa, film
"Razred" (Entre les murs) redatelja Laurenta Canteta. Pored toga tu je već gore spomenuti dobitnik nagrade za najbolju režiju "Tri majmuna" (Üç maymun), zatim "Lornina šutnja" (Le silence de Lorna, dobitnik nagrade za najbolji scenarij - braće Dardenne) i najbolji debitantski film "Glad" (Hunger) Stevea McQueena.
Osim toga kuriozitet programa je film Emira Nemanje Kusturice, "Maradona" čime se označava svojevrsni povratak ovog izuzetno cijenjenog i višestruko nagrađivanog režisera na hrvatska platna.

I za kraj ove najave jest da su svakoga dana na projekciji po šest filmskih naslova (raspored projekcija).

Post je objavljen 05.01.2009. u 17:59 sati.