Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

ANJA PRAZNIKE PROVODI U BOLNICI



Ispratili smo staru 2008 godinu a dočekali smo Novu.
Nećemo analizirati kakva nam je bila ona stara, već bi samo napomenuli da ova Nova usprkos svim lošim predviđanjima bude bolja.
Još jednom Vam želimo svako dobro a Vama velika hvala na dobrim željama koje ste nam uputili za Božić i Novu 2009 godinu.

Nama nažalost Božićno – novogodišnji blagdani nisu baš prošli onako kako smo zamišljali.
Prije par dana Anja je ponovo hospitalizirana u bolnicu Srebrnjak.
Sve je počelo 21 prosinca kad je Anja ponovo dobila povišenu temperaturu.
Drugi dan (22 prosinca) završili smo u bolnici na pretragama.
Nalaz je potvrdio da se radi o upalnom procesu, no s obzirom da nije bilo jako zabrinjavajuće poslali su nas kući uz napomenu da nalaz ponovimo za Badnjak, naravno u slučaju pogoršanja doći i prije.
Anji je prepisan antibiotik, inhalacije i naravno i dalje provoditi kod kuće dreniranje i aspiriranje. Tokom ta dva dana Anji je uspjela pasti temperatura a i opće fizičko stanje se je malo popravilo te smo ponovo na Badnjak otišli napraviti nove pretrage.
Iako se po pretragama stanje nije baš nešto popravilo, Anji je prepisan još jedan antibiotik i poslana je kući uz preporuku daljnjeg provađanja kućne terapije i kontrole kroz par dana.
No od Božića Anjino opće zdravstveno stanje nije baš izgledalo bajno.
Iako više nije imala temperaturu, djelovala je dosta uspavano, tromo i nezainteresirano.
Na sve moguće načine smo ju pokušavali animirati ali bez uspjeha.
Pred Novu godinu obavili smo ponovo pretrage koje su upućivale da joj se stanje poboljšava, no ona je i dalje izgledala dosta bezvoljno.
Dan poslije Nove godine Anja je ponovo dobila visoku temperaturu.
Počela je gubiti apetit, malaksala je i djelovala je jako pospana. Usprkos svim našim silnim naporima da ju nekako uspijemo „dignuti“ jednostavno nije išlo i Anja je zaprimljena na odjel intenzivne njege bolnice „Srebrnjak“.
Svi nalazi upućuju na upalu pluća. Stanje ne izgleda dobro i vjesti nisu baš neke ohrabravjuće no više o cjelokupnoj zdravstvenoj situaciji trebali bi znati danas.
U razgovoru sa doktorima jedno je ipak sigurno : ako želimo da se smanji taj broj odlazaka u bolnicu i da se Anji bar na jedan način pomogne sa dišnim putovima odnosno sa poteškoćama sa disanjem i lučenjem sekreta je da moramo kupiti drenažni prsluk koji košta 11 tisuća dolara i nabavlja se isključivo u Americi. S obzirom na njezino kompletno zdravstveno stanje i česte upale pluća to će biti izgleda jedino rješenje ako ne želimo da se dogodi ono najgore.
O drenažnom prsluku pisat ćemo u našem slijedećem javljanju.

Toliko eto u našem prvom javljanju u ovoj godini koja za nas nije baš počela sjajno.

Do novih nadamo se malo boljih vijesti svima veliki pozdrav wave

P.S.
Prije par dana stigla nam je auto invalidska sjedalica koja je naručena u Švedskoj.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo gospodinu Luki Vidoviću koji je uplatio kompletan iznos (15.000,00 kuna) kao i našoj obitelji Šilić (koja živi i radi u Švedskoj) koja je bila posrednik pri kupnji i isporuci sjedalice.
Nažalost zbog novonastale situacije danas Vam samo prikazujemo sjedalicu slikanu bez da Anja sjedi u njoj. Nadamo se da ćemo Vam uskoro moći prikazati i Anjicu kako sjedi u svojoj novoj auto sjedalici.




Post je objavljen 05.01.2009. u 08:00 sati.