Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Kratki metar u Klupčetu

Otvaranje Zimskog ciklusa kratkog autorskog filma, sreda 7. jan. klub Klupče, Zrenjanin

Image Hosted by ImageShack.us

Program počinje u 20 h projekcijom filmova montažerke iz Zrenjanina, Sonje Božić a nastavlja se koncertom sastava 2UP koji dolaze iz Tokija i po prvi put sviraju u Srbiji.
Podsećamo da je ovo nastavak letos započetog ciklusa, u kojem smo predstavili autore kratkog filma iz Zrenjanina i okoline. Do sada smo imali priliku da pogledamo filmove Marka Cvejića, Jovana Arsenića i Zlatka Zlatkovića.

Sonja Božič je diplomirana filmska i TV montažerka. Tokom školovanja na FDU u Beogradu, radila je kao montažerka na kraćim dokumentarnim i igranim filmovima. Neki od njih su bili nagrađivani na festivalima. Kratki dokumentarni film "Impresija: Ostrvo" je dobio nagrade na festivalu u Ruminiji i Švajcarskoj i na filmskom festivalu na Zlatiboru 2004. godine. Kratki igrani film "Slobodan pad" je nagradjen na Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu 2005 godine.
2003/2004 je dobila mesto asistenta gostujućeg profesora Mihajla Nedeljkovića koji je došao na Fakultet dramskih umetnosti kao Fulbrajtov stipendista na godinu dana. Profesor Mihajlo Nedeljković je redovni profesor u Americi.
2005/2006 godine završila je studije na Fakultetu dramskih umetnosti i dobila zvanje diplomirani filmski i Tv montažer. Oktobra 2006. godine dobila je nagradu "Slavko Vorkapic" kao najbolji student filmske i TV montaže.
Trenutno je student na Univerzitetu u Oklahomi na koledžu za žurnalizam i masovne komunikacije (Gaylord Collage of Journalism and Mass Communication, The University of Oklahoma), odsek broadcasting kao student magistarskih studija. Pored studiranja radi kao asistent profesoru Scott Hodgson-u za kojeg radi kao montažer. Tokom proleca 2008., Sonja Božić i Scott Hodgson su dobili nagradu za kratki profil o Spencer Tillman-u (CBS Sport News) na NAB/BEA exhibition-conference u Las Vegasu. (Video profil o Spenceru Tilmanu je radjen u produkciji Scott Hodgson-a, a montažu je radila Sonja)


2UP (Tokyo, JAPAN) - Japanski duo 2UP formiran je 2002. godine u Tokiju. Dva prijatelja, Tetsunori Tawaraya (gitara/glas) i Keiichi Nakano (bubnjevi/glas), imaju poduži staž na japanskoj hardcore sceni (Keiichi je svirao bas u legendarnom thrash bendu – TOTAL FURY, a Tetsunori svira i u Dmonstrations iz San Franciska, pored još dva manje poznata japanska benda) i njihov muzički izraz umnogome se razlikuje od predvidljivih, poslednjih godina isprostituisanih podžanrova. Žustra, energična struktura pesama, ispresecani, neočekivani ritmovi bubnjeva i - kad su Japanci u pitanju, odvajkada poznati vrišteći vokali. Na momente uplivi metala, čak free-jazza svakako obogaćuju ionako žanrovski raznoliku zvučnu sliku. Jasnije govoreći - jedno autentično pankoidno "odjebite" kontroli muzičke industrije ili kako to gitarista benda opisuje: "Kada je čovek pre x godina otkrio žicu, krenuo da je zateže i ostao zapanjen da na istoj može da se proizvedu različite melodije". Sa njihovim se zvukom može ponovo eksperimentisati na temu primitivne emotivne strane ljudske evolucije. I to do unedogled.

Inače, Tetsunori Tawaraya je pored sviranja poznat i po svom umetničkom radu, kao dizajner, slikar i kreator zapanjujuće ilustrovanih stripova.

2006. objavljuju dva albuma i to u razmaku od samo 4 dana. Najpre se 4. avgusta pojavljuje "I Lost Control, Mr. Poirot" za Toad Records, a potom 8. avgusta i "Teenage Mondo Trash" za Ache Records. Inače, drugi album zapravo je prvi budući da je snimljen 2 godine ranije, samo se nešto duže čekalo na izdavanje.

http://www.myspace.com/2up

http://www.badmusicforbadpeople.com/2up-tokyo-japan


početak oko 22:30h, upad za dž.

Post je objavljen 05.01.2009. u 00:06 sati.