Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Predrasude... propisi... strah....



Što smo u stanju učiniti vlastitoj djeci… radi vlastitih predrasuda?
Ne bi li u slučaju zatucanih i predrasudama zadojenih roditelja država trebala biti na strani žrtve?
Upravo sam pročitala strašan članak na Indexu.
Obitelj iz Rijeke je svoju šesnaestogodišnju kći strpala u psihijatrijsku bolnicu.
Ona tvrdi da je razlog bio njena seksualna sklonost prema istom spolu.
Tamo su je smjestili pod sumnjom da je ovisnica.
Prošle godine je u tu ustanovu došao novi ravnatelj i pokrenuo istragu… koja je pokazala da se nije radilo o ovisnosti nego je pacijentica bila na „seksualnoj“ terapiji.
Danas djevojka ima 21 godinu. Na „liječenju“ je zaradila strah, ima noćne more i teške probavne smetnje. Uz sve te zdravstvene tegobe ona nije završila školu… nasilno joj je oduzeta mladost. Cijeli članak možete pročitati ovdje.
Ovu temu nisam otvorila da ponovno trančiramo pravo pojedinca na seksualni izbor… uostalom šesnaestogodišnjaci se tek bude u tom smislu… istražuju i nema govora o izboru ili urođenoj sklonosti.
Liječnica koja je upravljala bolnicom razriješena je dužnosti. Tu dužnost je obavljala dugih 15 godina. Koliko godina treba da se u zdravstvenom sustavu prepozna nesavjesna osoba koja je sklona ovakvim greškama? Ovo je tek jedan slučaj koji je procurio u javnost….a koliko ih je doista bilo možemo samo sanjati.
Živimo u državi gdje nam priređuju priredbe koje mi sa zanimanjem pratimo….a iza kulisa… u pravom životu građana ove zemlje dešavaju se ovakve stvari i ovakve greške.
Tko nam to lomi kosti? Tko to sije strah u ovaj narod? Tko ima pravo mladim ljudima oduzimati mladost i pravo na odrastanje u normalnom okruženju? Temeljem čega si taj netko uzima to pravo? Na temelju važećih propisa sigurno ne…Ovoj djevojci više nitko ne može vratiti psihičku sigurnost, mladenačku bezbrižnost i sve ono što je propustila u ovom prestrašnom ugnjetavanju i maltretiranju roditelja i društva. Nije li ovaj slučaj upozorenje ostalima?
Čitam danas na Indexu još jedan članak... glavni lik je papa i propisi u Vatikanu. U trenutku kad sam htjela staviti link na članak... isti je nestao. Ili se novinar zaletio s neprovjerenim informacijama... ili je temeljem nečije urgencije članak nestao u vidu magle.... ubrzo nakon objave. Ako se u međuvremenu pojavi... svakako ću ga priložiti ovoj temi... jer ukazuje na na izvor i žarište predrasuda zbog kojih se dešavaju ovakve stvari u 21. stoljeću. Sramota!!!!!




Trag o nestalom članku: www.google.com


1.
Vijesti.net - Zbog homoseksualaca Papa nakon 80 godina ...
4 sij 2009 ... Vatikan više ne prihvaća automatski zakone Italije zbog njihove suprotnosti s moralnim učenjem Crkvepetak, 2.1.2009 16:39 ...
www.index.hr/clanak.aspx?id=415843 - Prije 3 sats(i) - Slične stranice

Post je objavljen 04.01.2009. u 14:04 sati.