Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Odlučile smo obnoviti post o Pain- u budući da se u mangi mnogo toga dogodilo otkako smo posljednji put pisali o njemu. Prvi post možete pročitati ovdje.

(Part I)
_________
Nagato - (Pain)

.
.


Nagato ....................Pain
......Nagato.........................Nagato kao Pain

Pain je uglavnom ostao u sijeni no njegov je identitet otkriven kada je Jiraiya odlučio doznati nešto više o Akatsuki- ima. Njegov je status u grupi još uvijek nejasan budući da on upravlja grupom i daje im naredbe no prima naredbe od Uchiha Madara- e (Tobi).

Nagato Pain je nekada bio siroće iz Amegakure- a te se zvao Nagato. Tokom rata u Amegakure- u pronašao je druga dva siroćeta, Konan i Yahiko- a. Nagato je tiho i mirno dijete te se oduvjek divio Yahiko- voj želji da poboljša njihove uvjete života i uvede pravdu u svijet. Njih troje se tokom rata susrelo sa Sennin- ima. Jiraiya je zavolio napuštenu djecu i odlučio je ostati kako bi se brinuo o njima. Iznenadio se kada je otkrio da osjećajni i tihi Nagato posjeduje Rinnegan* (na kraju teksta možete pročitati više o Rinneganu, a ovdje potpuni tekst o post o kekkeigenkai- ma), iznimno snažan Doujutsu kojeg je nekada posjedovao Rikudou Sennin, čovjek kojeg se smatralo izvornim shinobi- em.
Djecu je napao ninja iz Iwagakure- a te ih je Yahiko odmah pokušao obraniti. No, bio je poražen, pa je Nagato zapao u posve bjesno nesvjesno stanje i vrlo brzo ubio ninju. Bio je posve šokiran kada je ponovo došao k svijesti, a Jiraiya je odlučio kako će trenirati siroćad da bi se mogli sami braniti.

Nagato- a je mučilo što je tako eksplozivno reagirao na ninju iz Iwagakure- a, ali mu je Jiraiya objasnio da se ne trebao osjećati posramljeno, budući da je branio svojeg prijatelja. Objasnio mu je da ljudi brinu jedni o drugima, jer znaju što znači biti povrijeđen. Nagato se pitao kako to da je postao takav, a Jiraiya mu je objasnio kako to jednostavno dođe s godinama. Tada je obećao da će štititi svoje prijatelje, bez obzira na bol kroz koju mora proći.
Nakon što su prošle tri godine treninga postali su dovoljno viješti da poraze jedan od Jiraiya- inih Kage Bunshin- a, pa je Jiraiya odlučio kako je došlo vrijeme da ih napusti, te im je rekao da su teška vremena još uvijek pred njima, ali da će, budu li se držali zajedno, moći promijeniti stvari. Tokom godina, trio se upustio u mnogobrojne borbe te je čak došlo do glasina kako su umrli. Nagato je nastavio razvijati svoje sposobnosti, uključujući svoj Doujutsu i nadjenuo si ime 'Pain'.

Nagato

Pain (Nagato) je počeo okupljati pobunjene Amegakure ninje i započeo rat protiv svog sela. To je u početku bio plan kojim su se trebali ostvariti Yahiko- vi ciljevi. Amigakure je vodio legendarni ninja Sanshouuo no Hanzou kojeg je Pain uspio ubiti. No nije se zaustavio samo na tome, već je ubio njegovu obitelj, prijatelje i suradnike; uskoro posve Nagato porazivši cijeli Amegakure. Mada je imao svoje sljedbenike, oni ga nikada nisu vidjeli uživo. Njegove sposobnosti i bezosjećajna priroda stvorile su glasine o njegovu identitetu te su ga njegovi podređeni započeli smatrati bogom. On je djelovao iz najvišeg tornja u Amegakure industrijskom gradu. U tom je tornju skrivena soba u kojoj se nalazila njegova najveća tajna.

Nekoliko godina prije nego je Pain postao dio Akatsuki organizacije, i Konan je postala njezin član te je bila jedna od vrlo malo osoba koje su znale detalje njegove prošlosti. Tokom godina vidjela je mnoge njegove borbe i tako je počela vjerovati da nikada nije izgubio borbu. Ona i drugi članovi su također bili svjesni da Pain kontrolira kišu. Čini se kako je to činio po rasporedu, pa su članovi, kada bi padala kiša, znali da mu je nešto na umu. Pain je također mogao koristiti kišu da locira chakru i osijeti prisutstvo neprijatelja.

Kao Akatsuki vođa, Pain je zaključio kako bi im bilo lakše ostvariti svoje ciljeve ako uhvate Bijuu- e. Koristio je mnogobrojne vještine kako bi pomogao ostvarenju cilja grupe. Pain Jedna od njih je Shouten tehnika kojim je omogućio članovima grupe da preuzmu tijelo žrtve u zamjenu za određenu količinu svoje chakre. Također je bio odgovoran za prizivanje goleme statue, koja je sadržavala Bijuu- e.

Pain je rekao članovima grupe kako je njihov cilj vladavina svijetom, a ostvarit će ga putem tri koraka: Prvi korak je da skupe velike količine novca kako bi pomogli organizaciji. Drugo, planiraju stvoriti skupinu plaćenika koji nisu odani ni jednom selu. Kako bi stvorili dobar glas, namjeravaju prihvatiti svaku misiju koja je ispod obične cijene, koji je pokriven velikom količinom novca zarađenim u prvom dijelu njihovog plana. Budući da u posljedenje vrijeme nije bilo ratova, došlo je do toga da si shinobi (ninja) sela nisu mogla priuštiti tako nisko buđetne misije, pa su manje zemlje, umjesti skupljih shinobi sela, zapošljavale Akatsuki- je. Korištenjem Bijuu- a (Tailed Beasts - Repate Zvijeri) , Akatsuki- ji mogu započeti ratove te ih odmah prigušiti, učvršćujući svoju reputaciju i uvjerivši svaku zemlju da ovisi o njima. Bez ikakvog posla druga bi shinobi sela propala zbog pomanjkanja novca. Napokon, nakon što Akatsuki- ji postanu glavna shinobi sila mogu lako pridobiti i ostale zemlje.
________
*Rinnegan je kekkei genkai Rokudou Sennin- a (Mudrac šest carstva) i njegovih potomaka. Na njega se glada kao na jednog od izvornih shinobi- a, a njegov je Doujutsu smatran najveličanstvenijim od tri velika Doujutsu- a. Kao izvorni shinobi, rečeno je da je tvorac modernog ninjutsu-a. Rinnegan je smatran bogom stvoriteljem kada je svijet bio u kaosu, ali i kao oružjem uništenja koje je u stanju sve pretvoriti u ništavilo. Korisnik Rinnegana može manipulirati sa svih šest tipova elementarne chakre.
...
Ime Rinnegan se povezujes imenom 'Samsara', što odgovara krugovima 'reinkarnacije' i 'ponovnog rođenja' u Budizmu, Hinduizmu, Jainism, Sikhism i srodnim religijama. Vjeruje se da postoji šest stadija ponovnog reođenja koje reprezentiraju sve dobre i sve loše mogućnosti života.

Pain

Prijevod & Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna


Post je objavljen 02.01.2009. u 23:24 sati.