Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fruity

Marketing

Blog ili preseravanje?

[Napomena: Nisam ja pisala, voljela bih da jesam. Na kraju teksta vam piše autor, slobodno posjetite!]

Nisam htjela brisati komentare od blogera iz prošlog posta, jer bi se mnogi razljutili, ali linkove ću 100%-tno obrisati: u njih treba ići netko koga zaista i čitam, a ne samo bezveze posvećujem i komentiram mu samo zato što će mi vratiti komentare i staviti me u linkove: mi smo se pretvorili u vas koji ste nam do sada tako radili i uzvraćali, ali dosta je! Sad je dosta!


Danas na Blog.hr servisu 95% blogova čine blogovi made by Nedorasla derišta. Više se u toj gomili sprdnje ne može naći normalan blog. Čast iznimkama na Almost i Cool listi, ali gotovo svi ostali blogovi su jednostavno sranja.
Baš danas gledam blogove slučajnim odabirom s namjerom da utučem nešto vremena. Otvorih blog autora jednog komentara na mom starom blogu.
Inače, adsl brzina mi je 54 MBps, a dotičan blog mi se učitavao najmanje 7-8 sekundi. Kad mi se napokon učitao, gotovo sam oslijepila. Dizajn predloška pun kiča i svjetlucavih efekata, zvjezdice iz kursora ispadaju, Avril Lavigne se dere u pozadini, u boxevima pun kufer slika ''mene na rolanju, mene s najboljom frendicom, mene ispred kuće''. Postovi tipa ''Ew0 MEnnE mAll0 Do wAsS, JeSstE hEpIii?? jA jESsammm JuCheR sAm iSshla nA r0cHkasSs NAjJ FrEndCci, ZbaAriLa SsaM mARkA!!! t0 bi BiLlo t0 zA 0waJ p0sTiCh, k0mMajtE Mi pUnN0 i Ja cHu wAmMa! pOzZziCh!''. Ispod posta 350 komentara. Pogledam kakvi su. Naravno, nisam se ni nadala drugome, kommichi a.k.a. brojalice i sranja poput ''SsuPPeR Bl0GaCh! P0sSjeTi mE i KoMmaJ! PoZziCh!'', ''Ako ovo ignoriraš, tvoja najveća ljubav će te zamrziti...'', ''1, 2, 3...''.
Ima li ovo smisla?
Naravno da ne. Kliknula sam na iksić u kutu.
Pogledala sam Fresh listu na naslovnici Blog.hr servisa. Otvorila sam drugi blog.
Identičan sadržaj. Exit.
Treći blog. Nisam mogla vjerovati. Opet sranje od bloga! Exit.
Četvrti blog.
E, taj je bio dobar. Smislen post, jednostavan dizajn predloška i petnaestak komentara na dotičnom postu. Pročitala sam post do kraja, prokomentirala ga i otišla.
Ostalih 6 blogova koje sam otvorila bili su slični prvoopisanom blogu.
I onda sam počela nešto misliti.
Čemu zapravo to?! Čemu zapravo te gluposti po blogovima? Čemu ta sprdnja s retardiranim postovima i još retardiranijim komentarima? Za koga to vlasnici dotičnih blogova a.k.a. Idiotska dječica uopće pišu? Zar za svoje frendove koji će im reda radi ostavljat spam komentare? Egzhibicionizam (valjda se tako piše, ne da mi se provjeravati)? Potreba za dokazivanjem i preseravanjem (''Ja imam 300 kommicha a ti 15, hihi moj blog je bolji!'')?!?
Danas su blogovi postali čista preserancija. Tu najbolje možeš pokazati koliki si debil. Tu pokazuješ ono što inače skrivaš. Tu tražiš pozornost, tu se želiš dokazivati. Khm.
Ali, najbolje mi je kad autori idiotskih blogova cvile jer ne mogu na Cool listu! Tada to napišu u postu, a onda dobiju 300 komentara podrške, tipa: ''mA tWoJ bL0gAcH jE kUL! p0SsjEti Me i kOmMaj! KiSsY!''. Kada počnu još gore cviljeti jer nemaju još više pažnje, demonstrativno napišu post o tome kako odlaze. I onda opet! Traže komentare kako ne otišli! Pa opet komentari ''wRaTi SsE, nE 0sTaWLjaJ NaSs!''. Prestrašno...
Mislim da će u budućnosti biti još teže naći kvalitetan blog. Naprosto izumiru...

Ne znam što bih više dodala. Ako imate što pametno za dodati, imate komentare.
Kritizati me možete, ali na pristojan način. Također, jedan komentar po osobi. Hvala.

Nedjelja, 17.08.2008. Vampirica u lijesu

Post je objavljen 02.01.2009. u 21:46 sati.