Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esabor

Marketing

DIJETE NE ŽELI U 2009.

Mislio sam u prvi trenutak da je stvar bezazlena.
Ali, nije. Otela se kontroli.
Cijeli dan su djeda i baka jučer utrošili uvjeravajući unuku da normalno, kao i svi ostali, uđe u 2009. godinu. Nisu uspjeli. Ni nove zimske čizme nisu pomogle. Ni obećanje da će sutra na snijeg. Ništa. Ona je ostala uspravna, pognute glave objašnjavala mi je pred računalom na "skypu" da je njoj lijepo u 2008. i da nema nikakvog razloga ulaziti u 2009.godinu. Nazivao sam redom prijatelje, imaju li kakav savjet, što reći djetetu, kako ju uvjeriti da ipak uđe. S drugim njenim djedom sam dogovorio da joj se kaže kako će doček biti organiziran ne za 2009. nego za 2008.a) godinu, možda upali. Dok čekam rezultate pregovora s njom, hoće li ili neće prihvati, obraćam se javnosti (urbi et orbi) s molbom da mi pomogne riješiti taj neobični slučaj. Svi smo do sada željeli ulaziti u Nove godine, nitko se nikada nije tako opirao. Čak smo i slavili taj ulazak, što je najbolje potvrđivalo da ga priželjkujemo ili čak žarko želimo.
Ali, sada dijete ne želi ući u 2009.
Pa, mislim si, sa svojih 7 godina možda je ono i shvatilo da se niti ne isplati ulaziti u godinu u kojoj nam i Predsjednik i Premjer obećavaju još veće teškoće nego su bile dosadašnje.
Znači, ako su teškoće veće nego sada zašto onda ulaziti u 2009. Ostanimo radije u 2008.godini.
Dijete ima posve pravo.
Ako već ne mognemo ostati u 2008. i moramo ući u Novu godinu za koju nam govore da će biti s tolikim poteškoćama, možda možemo odmah uskočiti u 2010. ...
Eto, jednostavno nisam pametan što napraviti.
Kako postupiti, kako djetetu objasniti da ili mora s nama u tu 2009. ili neka si sama smisli način kako da ostane u 2008., pa kad joj se prohtije neka nam se pridruži u 2009. ili kasnije u 2010. godini. Za tu 2010. oba čelnika govore da će biti bolja.
Ima li netko neki prijedlog?
Stvar je goruća.
Ako ništa ne poduzmemo za desetak sati bit će sve gotovo.
Utješno je da su svjetski znanstvenici isposlovali da Nova 2009. stigne 1 sekundu kasnije, radi usklađivanja s rotacijom Zemlje.
Pa, mislim si, ako oni mogu isposlovati kašnjenje Nove godine za 1 sekundu sigurno naša Vlada može isposlovati kašnjenje od jedne (1) godine i zategnuti za toliko ulazak u 2009.
Narode, pomagajte.
Kako da odgodimo ulazak u 2009. ili da ju preskočimo?
Javite se brzo s kakvim dobrim idejama.
Ako treba hitna, telefonska, sjednica Vade oni to mogu napraviti. To znamo. Pomagajte, pomagajte pomagajte... .


Post je objavljen 31.12.2008. u 14:02 sati.