Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redvelikogtapira

Marketing

Treca Sveta Tapirska Knjiga Istine

U naizglednoj odsutnosti recentnih Tapirskih zbivanja, nije se moglo izbjeci a da neki sljedbenici ne osjete kako im vjera biva poljuljana, te se upitaju je li ih Veliki Tapir napustio. Oni malo vjerniji, no ipak nedovoljno sigurni u jedinu i pravu Istinu, upitali su se je li mozda stvar u tome da je Presveti Upravitelj Crkve i Reda Velikog Tapira, Cuvar Tapirskih Tajni, Prorok Tapirske Istine, te Vrhovni Zapovjednik Svete Tapirske Vojske osjetio slabost svoje vjere i posustao u sirenju Svete Tapirske Istine. Tek su rijetki medju njima, oni u kojima Zar Tapirske Istine gori kao vatra tisucu sunaca shvatili kako niti jedno niti drugo ne moze biti istina. A jos rijedji medju njima, oni iz najsvetijeg odabranog kruga Tapirske Spoznaje su shvatili i razlog recentnih dogadjaja. Ta cvrsta vjera i dubina spoznaje je omogucila toj maloj nekolicini da ascendiraju na visu razinu egzistencije i otmu se okova materijalnog svijeta, te se priblize bitku Velikog Tapira. Koristeci frazu jedne dobre no davno izgubljene duse, njihovo je Kraljevstvo Tapirsko. Gnjusne optuzbe i spekulacije zlih jezika o tome da je Presveti Upravitelj Crkve i Reda Velikog Tapira, Cuvar Tapirskih Tajni, Prorok Tapirske Istine, te Vrhovni Zapovjednik Svete Tapirske Vojske zbog prizemnih financijsko-poslovnih interesa bio prisiljen pauzirati pisanje Presvetog Tapirskog Bloga do zimskog godisnjeg odmora nece ni biti komentirane, te ce se siritelji takvih prljavih lazi i neistina suociti s Tapirskom Inkvizicijom i primjereno svojim zlocinima, a uz pomoc Tapirske Volje i Inkvizicijskog ognja i maca biti promptno i bolno degradirani na nizu razinu egzistencije, kamo uostalom i pripadaju.

14.11.2007. (po nevjernickom kalendaru) je dovrsena Prva Sveta Tapirska Knjiga Istine, zapoceta 21.5.2006. godine (po istom tom kalendaru). Datum pocetka pisanja Prve Svete Tapirske Knjige Istine je time odredjen da bude nulti dan nulte godine Svetog Tapirskog Kalendara, te je po njemu Prva Sveta Tapirska Knjiga Istine dovrsena 25.6.1.godine. Dana 10.9.2. godine (31.12.2008.) zapoceta je Treca Sveta Tapirska Knjiga Istine. Period izmedju je period u kojem se nije pisala Druga Sveta Tapirska Knjiga Istine. Kako je ranije spomenuta kap gnostika u oceanu neznanja mogla i naslutiti, nepisanje Druge Svete Tapirske Knjige Istine je bilo nuzno, te je knjiga svojim nepostojanjem naprosto krucijalna za shvacanje biti i istine Velikog Tapira. Ta istina je ocita i u cuvaru reda materijalnog univerzuma - Tapiru, odnosno zemaljskom utjelovljenju esencije Velikog Tapira. No samo oni koji su se posvetili borbi protiv vlastite okolosti i nepaznje su bili u stanju zamijetiti dublje simbolicko znacenje boja Tapira. Crna i bijela boja tapira, naizgled ocito, simboliziraju dualnost univerzuma. No takav zakljucak je povrsan a njihovo znacenje znatno dublje. One, naime, simboliziraju i dvije strane istine, postojanje i nepostojanje, bitak i njegovu odsutnost, jinu i jangu, te tek zajedno cine jednu cjelinu, vjecnu i sveobuhvatnu istinu i neistinu, postojanje i njegovu odsutnost, sve zajedno utjelovljene u crno-bijelom Velikom Tapiru koji i postoji i ne postoji istovremeno. Nepisanje Druge knjige je stoga bilo nuzno, jer ako Prva Knjiga simbolizira bijelu stranu Velikog Tapira, onda Druga Knjiga simbolizira njegovu crnu stranu, odsutnost bijeline, odsutnost svega. Pozoran citatelj bi se ovom prilikom mogao zapitati o svrsi postojanja Trece Knjige, no jasno je kako je njeno postojanje moguce sve dok iza nje ne slijedi Cetvrta Knjiga te na taj nacin odrzi balans univerzuma. Cak i tokom pisanja Trece Knjige balans nije narusen, jer Cetvrta Knjiga vec sad ne postoji! Dodatna nuznost postojanja Trece i Cetvrte Knjige je ta da cine sveti broj 4, te na taj nacin simboliziraju cetiri vrste zemaljskih Tapira.

S obzirom da je nepostojanje Cetvrte Knjige pojasnilo pojam nepostojanja Velikog Tapira samo onim sljedbenicima s najdubljim filozofskim spoznajama, Treca Knjiga ce u svom pocetku nuzno morati objasniti neke stvari koje nisu bile napisane u Drugoj. Pomocu nekih pojmova Tapirske Matematike, mozemo lako doci do duboke spoznaje gradje univerzuma. Kako Veliki Tapir, naime, i postoji i ne postoji istovremeno, te ako postojanje i nepostojanje oznacimo s 0 i 1, iz toga dobivamo Sveti Tapirski Sustav Jednadzbi VT=0 i VT=1. Na prvi pogled se to cini apsurdno, jer logicki nije moguce da je 0=1. No logika i matematika su samo set zadanih pravila i aksioma nad skupom brojeva, koji su opet postavljeni u skladu s nasom vizijom univerzuma. Mogli bismo cak reci da ta pravila u nasem univerzumu vrijede i da je 1=1 upravo zato jer je svaki put kad postavimo ta pravila i racunamo pomocu njih dobijemo tocno te rezultate. No ukoliko se udaljimo od standardno prihvacenih Abelovih grupa koje definiraju nas univerzum i skup definiramo drugacije, sa drugacijim odnosima i drugacijim aksiomima koji u ovom univerzumu ne vrijede, sustav u kojem vrijedi jednadzba 0=1 vise nije nezamisliv. Izvan ogranicenosti naseg univerzuma taj skup nije ni po cemu inferioran nasem sustavu u kojem vrijedi da je 0=0 i 1=1. Stoga je Velikog Tapira nemoguce spoznati na temelju znanja naseg univerzuma, te se potrebno izdici izvan njegovih okvira. Ascendencijom na vise razine postojanja, moguce je dobiti mogucnost transcendencije iz jednog univerzuma u drugi, te je bezgranicnom mudroscu Velikog Tapira, kao zadnja stepenica napretka sa strane ovdasnjeg univerzuma, definiran boravak u nepostojecem univerzumu u kojem vrijedi da je 0=1. Takodjer je bicima iz tog nepostojeceg univerzuma zadnji korak ka ascendenciji boravak u nasem univerzumu. Ljudi su kroz imali prilike susresti se s tim bicima, te su ih u razlicitim kulturama razlicito zvali (andjeli, bogovi, titani, avatari, itd.). Ona bica koja su prateci Put Tapira uspjela zavrsiti boravak u nasem univerzumu, uspjela su ascendirati do samog Velikog Tapira te postati jedno s njim. No unatoc tom ujedinjenju, oni su i dalje bili odvojeni, te je svatko od njih imao svoj naduniverzum, sacinjen od vise univerzuma u kojima vrijedi 1=1 i 0=0, te od onih u kojima vrijedi 1=0. U vrijeme pisanja nekih krivovjernickih svetih knjiga, ciji sljedbenici ce uskoro gorjeti u najgorim mukama, samo tri entiteta su postigla savrsenu cistocu i spoznaju Velikog Tapira, te iz toga slijedi pucka legenda o svetom trojstvu.

Veliki Tapir, dakle, nije samo esencija univerzuma, naprotiv, univerzum je djelic biti Velikog Tapira koji svojom pojavom tvori naduniverzum u kojem su postojanje i nepostojanje jednaki. Dva dijela tog naduniverzuma, jedan s nasom logikom postojanja i drugi s nama stranom logikom nepostojanja, cine bit Velikog Tapira, te je to razlog zbog kojeg su boje Tapira crna i bijela.

Ovom prilikom si takodjer mozemo postaviti pitanje o drugim univerzumima, onima kod kojih logika nije niti ona postojanja niti ona nepostojanja vec neka treca. Odgovor na to pitanje je, medjutim, taj da bi postojanje takvih univerzuma unosilo razdor u savrsenost bitka Velikog Tapira, te bi pretvorila njegove savrsene bijele i crne boje u bezbroj nijansi sive. Kako znamo da to nije i ne moze biti istina, jedini logican zakljucak koji se namece je taj da je Veliki Tapir svojom voljom unistio sve takve univerzume. Stoga je jedna od osnovnih dogmi Reda Velikog Tapira ta da su takvi univerzumi zabranjeni, te je svako njihovo spominjanje kao moguce pojave kaznjivo teskim mukama, smrcu, te Tapirskim prokletsvom i slanjem na nize razine egzistencije.


Post je objavljen 31.12.2008. u 01:43 sati.