Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/millionways

Marketing

ko je tu lud...?

Nisam bas nesto pisao zadnjih mjeseci (imao sam pametnija posla), ali kako se primakao kraj godine vrijeme je podvuci onu nevidljivu crtu, sumirati postignuca i staviti pred sebe nove ciljeve.

Kako sam odmah na pocetku spomenuo posao, ajmo nastaviti na zadanu temu.

Imam nekoliko poznanica koje kazu kako zaradjuju sasvim dovoljno za svoje potrebe i kako su na poslu umjesto povisice radije odabrale smanjiti radni tjedan sa 5 na 4 radna dana. Bilo bi izvrsno kada bi se hrvatska vlada vodila slicnim motivom prilikom donosenja odluke o ZABRANI rada nedjeljom. Mozda oni znaju da je hrvatska drzava bogatija no sto to narod misli? Ako se dobro sjecam nekih postulata o pravima covjeka (ili tako neceg slicnog). Pored prava na skolovanje, vjeroispovjest tu se negdje uglavilo i pravo na rad. Isto ono pravo koje se od sutra nekima ukida.
Generacijama su brice imali neradni ponedjeljak, upravo zbog toga sto su radili nedjeljom. To je bilo tako i nikome to nije smetalo niti je ikome to bilo cudno.

Kako to obicno biva, glavesinama koji vode hrvatsku drzavu, neda se zajebavati sa kontrolom i provedbom pravilnog nagradjivanja "prema radu" koje bi omogucilo da prodavaci koji rade nedjeljama i praznicima budu za to i odgovarajuce nagradjeni. Umjesto toga, njima je lakse zabraniti rad kao takav.

Zbog cega ja nesmijem jesti friski kruh nedjeljom? Ako sam zedan nek' idem u birtiju, ako sam gladan nek' idem u restoran. Hrvatska je zemlja blagostanja, pa treba smanjiti kolicinu rada jer "novac kvari ljude", zar ne?!

Sretna vam i bericetna nova 2009!



Post je objavljen 30.12.2008. u 18:52 sati.