Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chica

Marketing

Božićna priča: Moj djed se ženi

Bajke pričati ne znam. Priče pisati ne znam, no dok me god moji prsti služe slovima pisat ću...


"...Svadba beše ko svadba i šta da se priča, parada pijanstva i kića..."

Đ. Balašević


Trenutno sam u stanju kad mi ponestaje riječi, teksta i posta... Osjećam se tupo.
Još uvijek su mi nejasne prilike i uvijeti zbog kojih je moj djed odlučio stati pred oltar po drugi put. Tolika ljubav nije u pitanju, već pretpostavljam da je riječ o ucjeni, a djed se boji biti sam - jer on bez žene vodilje očito ne može.
Ljuta sam i razočarana.
Ta je žena uspjela okrenuti djeda protiv njegove djece - njegova su djeca loša i nevaljala, a njezina - oni prihvaćaju mog djeda i "oni su savršeni" u svakom pogledu. Da je situacija obrnuta, da je moj djed otišao na breme u drugu kuću sa zajamnčenom i osiguranom budućnošću - radovali bi se tom vjenčanju i mi. No mi nismo takvi. Ono što me najviše zgoržava jest činjenica, da se ta žena hladnokrvno i proračunato udala za bankovnu knjižicu!
Osim toga - tko bi bio toliko oduševljen činjenicom da mu roditelj promijeni drugog partnera, nakon smrti jednog od njih, i još se de njime vjenča (osim naravno u ekstremnim situacijama).
Ali tako jest na kraju - djedova su djeca zgrožena, a djeca te žene oduševljena. i mislim da imaju razloga za slavlje i za veselje - jer njima je njihova mama osigurala dodatno nasljedstvo uz detaljne upute kćeri joj odvjetnice.
Možda me najviše od toga muči - kako je ta žena na fini način prešla cijelu moju rodbinu "jer njoj nije do imovine djedove" -
A nego zbog čega je toj ženi u 62. stalo do starca u 78.godini?
Nemojte me krivo shvatiti - moj djed je moj djed tek nekoliko godina i u mom životu on popunjava i ispunjava ulogu djeda.
Meni nije do njegove imovine niti sam ga ikad na taj način doživljavala i sada je taj odnos narušen zbog druge žene. Opet.

Sve u svemu večer je prošla prilično solidno. Sitacija je bila zategnuta i nosio se "osmijeh od uha do uha".
I da ne zaboravim famozan pozdrav jedne od kćeri djedove supruge "Laka vam noć, rodbino!"

Ovo sve idealno bi opisala poslovica "Dok jednome svane, drugome smrkne".

Post je objavljen 29.12.2008. u 19:03 sati.