Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravince

Marketing

Sretna Nova godina !!

Pa da vidin di smo ona zadnji put stali dakle na Svetom Nikoli, znam, znam, nije me dugo bilo na blogu imao sam malih tehničkih problema, ali sad će biti sve u redu pa da ne dužim.

Svima Vama kojima nisam osobno stigao čestitat želim Čestit Božić.

Poslje Nikole došla je is Sveta Luce žarko sunce !?
Je vam šipak baš tad se uspadala kiša tako da je izrada jaslica kasnila ali nema veza bitno je da su na vrime izrađene.

Najprvo smo krenuli ubrati mahovinu, hm kad spomenem rič mahovina prvo mi padne na pamet film "Kiklop", ali to bi me odvelo daleko.
Znači mjesto radnje: planina Mosor vrijeme radnje: zaboravija sam, možda da me vi podsjetite, evo vam ispod par sličica za osvježit pamčenje:


PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket

Nakon što smo ubrali travu krenula je elektrifikacija, hidroizolacija, pošumljavanje i šta već ne prostora koji smo predvidjeli za uprizorenje događaja koji se prije dvije tisuče i kusur godina dogodio u Betlehemu.

Paralelno sa izradom jaslica vršili su se radovi i oko Badnjaka, tribalo je i za to ubrat drva, složit matune, postavit stolove i uredit trgić u centru mista na kojem se tradicionalno svake godinje na badnju večer pali Badnjak.

Badnjak se zapalija, bakalar se izija, vino se popilo, drva su izgorila pa je sad opet tribalo trgić uredit tj. vratiti u prvobitno stanje šta se ono kaže. Tribalo je pomest lug, vratit stolove, pokupit i složit matune trebat će nam (nadam se) i dogodine.

Isto raspremanje nas čeka i sa jaslicama, ali uopće ne sumnjam u ovu našu mravinsku omladinu, neznam samo kako bi im zahvalija.
Nisam mislija poimenično ih spomijnat kako nekog nebi preskoćija znamo mi sami ko je i koliko pridonija stoga svima Vama jedno veliko HVALA!.






Photobucket


Photobucket

Zahvalilo bi se ljudima "Iz Grada" za bakalar, za rasvjetu jaslica i svima vama dargi moji sumještani koji ste donili vino, suve smokve i fritule na Badnjak.

I za kraj kako sam i u naslovu već napisa želim Vam svima skupa Sretnu Novu godinu puno zdravlja, ljubavi i sreće ... a za recesiju će mo se već nekako snaći progrmili smo mi i puno teže situacije od ove i kao što je naš Cause I´m T.N.T. lijepo rekao "Zdravi i veseli pili" .








Post je objavljen 31.12.2008. u 08:34 sati.