Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Campfire Tales (1997)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,2 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Ovo je jedan neobičan film koji se svojom radnjom podijelio u tri priče. Četvero mladih se nakon nesreće s autom okupljaju na jednom mjestu u šumi te uz zapaljenu vatru jedno drugom počinju pričati horror priče.

1. priča: The Honeymoon

Mladi par vozi se kroz šumu sa svojim vozilom te nakon što im se nešto pokvari u vozilu, zastanu te naiđu na čudnog čovjeka koji im govori kako za vrijeme punog mjeseca ''oni'' izlaze i ubijaju sve što ima mesa. Ne povjerovajući u tu priču nastavili su dalje sve dok im se opet nije pokvarilo vozilo i dok nisu otkrili da je čovjek zapravo govorio istinu...
Jedna napetija priča sa već znanim tijekom događaja, ama baš se sve može predvidjeti. No, priča je sasvim ok sklepana i dobiva lijepu trojku.

Image Hosted by ImageShack.us


2. priča: People Can Lick Too

Djevojčica Amanda, čekajući svoj 12. rođendan, ostaje sama tijekom noći u kući jer su njeni roditelji mislili da će je sestra čuvati. Preko kompjutera Amanda je rekla Jessici da ostaje sama, a Jessica je zapravo (SPOILER) pedofil (END SPOILER). Nije ni bila svjesna da će teško dočekati svoj rođendan...
Jedan slabiji nastavak, koji nije po priči horror, ali svakako ima horror scene. Naslov priče ćete shvatiti kada pogledate priču, osim nešto dosadnije i jednostavne radnje, priča ima i malo glumaca. Dvojčica.

3. priča: The Locket

Mladić, vozeći se na motoru staje kako bi došao do telefona jer mu je motor pokvaren. Dolaze do vrata kuće koja otvara jedna lijepa djevojka. Uskoro saznaje da je djevojka nijema te odluči s njom provesti noć. No, nije sve tako idealno kako se njemu činilo te se boji da se u kući nalazi još nešto osim djevojke te da se ovdje prije dogodilo nešto strašno...
Ovo je jedna bolja priča koja ima baš dobre scene strašenja, pogotovo ako malo pojačate zvučnike. Likovi su zanimljivi i priča je u globalu zabavna. Četvorka.

Image Hosted by ImageShack.us


Pri kraju pričanja tih priča četvorci koja je pričala dogodi se zapravo nešto što nitko nije očekivao, takozvani twist na kraju filma, koji je zapravo ispao dosta zanimljiv.
Film je u globalu nešto više od trojke, zadovoljan sam radnjom priča iako je to naravno moglo biti bolje. Twist mi je dosta toga popravio.
Dobar film kojeg možete pogledati i neće vam biti loš u bilo kojem smislu.

Post je objavljen 28.12.2008. u 02:23 sati.