Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Danas kritiziram: Nositi zivot, prakticni prirucnik za trudnice

Pocela sam citati prirucnik za trudnice. Dar je to od prijateljice, takodjer trudnice, koja svoju trudnocu kontrolira u privatnoj ordinaciji. Dobila je dva paketica sretan
Knjizica je nazvana "Nositi zivot, prakticni prirucnik za trudnice". Izdavac je ANFAP Dijeli se nakon poroda u rodilistima sirom Hrvatske, u privatnim ginekoloskim ordinacijama te u nekim ljekarnama.

Na naslovnici je prikazan trudnicki trbuh koji proviruje kroz bijelu kosulju, a nalazi se iznad bijelih gacica, sve to ispred bijele pozadine, uokvireno fuksija roznom. Nevino, nema se prigovora! Jedini problem je sto taj trbuh njezno grle najvece rucetine koje sam u zivotu vidjela. Pitam se da li se radi losoj obradi fotografije ili su te ruke samo u mojim ocima ogromne u odnosu na tijelo? bangeek Fotografija je definitivno obradjena jer na kozi nema strija, tockica, dlacica i slicnih mogucih neugodnosti.

Nekoliko trenutaka kasnije ponovno zapinjem. Sada je rijec o predgovoru. Prvog je napisao lijecnik, a drugog zena koja se citateljicama obraca kao mama. Svoje pismo zapocinje s: "Draga kolegice (buduca) majko". Kolegice??? Pa zar nije biti mama nesto najprirodnije i normalno? Kolega je rijec koja opisuje suradnika u struci i cini mi se neprimjerenom u ovom kontekstu.

I evo mene na prvoj prici o ovulaciji. Rijeci su pomalo zenskasto jednostavne, romanticne i njezne i usudila bih se reci naivne. Zgodno je opisana metoda odredjivanja trenutka ovulacije i zaceca. Za pomoc se cak mozemo obratiti lijecniku kako bi saznali najbolju metodu za nas. Sam trenutak zaceca opisan je kao utrka, bitka najizdrzljivijih!

Pitam se, a zasto ne bi zaceli dijete dobrim, starim vodjenjem ljubavi, da ne budem vulgarna necu spomenuti seks! A dobro, spomenula sam seks! Zasto, pogotovo ako postoji zelja za djetetom, ne bi vodili ljubav svakodnevno, vise puta dnevno ili barem svaki drugi dan. Zasto bi zena zeljela imati dijete s partnerom koji je ne privlaci u fizickom smislu pa joj lijecnici trebaju reci da odradi odnos s muskarcem u tocno odredjeno vrijeme kako bi dobila ono sto zeli.

Moglo bi se reci da ja to gledam prejednostavno, doslovno, ali takve rijeci ne bih prihvatila. Zelja za djetetom je obostrana i smatram da je dio o oplodnji uistinu uvredljiv za muskarce. Ne svidja mi se niti sto se o mojem tijelu govori kao o njeznom gnijezdu i najmeksoj kolijevci. Dame i gospodo pisci, obracate se i meni, a sasvim sigurno se ne smatram stvari koja njeguje andjelcica. Smatram se zenom, ljudskim bicem koje voli svoje nerodjeno dijete, zeli ga i ocekuje zajedno sa svojim suprugom i obitelji i cini sve sto moze kako bi ono bilo sigurno u mojem tijelu. Koliko mi je poznato, nemam ugradjeno gnijezdo, a krevetic za dijete vec stoji u buducoj djecjoj sobi.

Za sada mi prica zvuci kao uputstvo zenama kojima je cilj prevariti muskarca kako bi od njih dobile toliko zeljeno dijete samo za sebe. Savjet je dobar iskljucivo za lezbijke ili za parove koji se bore protiv nepolodnosti.

Na trinaestoj stranici potapsana sam po glavici rijecima kako je izmedju mene i mojeg zametka sve u najvcecoj tajnosti i kako je normalno da zelite biti prva koja ce saznati.

Iskreno, sama sam u kupaonici obavila neophodno piskenje na trakicu te ju zatvorila u stapic, vratila se u sobu i dala muzu da on pogleda rezultat. Imali smo plus. Neopisivo mi je drago da smo tada bili zajedno. Zasto niste napisali da je isto tako normalno biti u drustvu djetetovog oca?

Zatim slijedi opis razvoja djeteta. Opet prejednostavno i s previse dekoracija, ali shvatljivo i ovog puta ocigledno pisano za siroku publiku.

Tek sam na dvadesetoj stranici i vec mi je potreban odmor. Sadisticki zelim saznati kakva uzbudjenja nose sljedece stranice!

Post je objavljen 27.12.2008. u 17:01 sati.