Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Ja živim, jedan nov, Božić!

Dobar je dan taj Božić.

Mišljenja sam da bi bilo svrsishodno na današnji dan, Božić, drugi najveći katolički blagdan, izvršiti proces redefiniranja istoga.

Naime, prošli su nam dani kada je Božić bio praznik Djeda Mraza, kada je bio praznik jaslica i Isusa, praznik obitelji i kolača.

Nekoć je Božićno uzbuđenje u meni raslo od 6.12. (kada je Sveti Nikola stavljao mandarine u moje očišćene čizme), kada bih jeo čokoladu iz adventskog kalendara i strpljivo priželjkivao to magično jutro kada se dobivaju pokloni (npr. Lego policijska stanica) i magičnu večer kada bih u obiteljskome krugu doživljavao puni holivudski potencijal moje šire obitelji. Puno je pjesama i crtića koje vezujem uz to meni omiljeno doba godine, koje mi danas, na moje veliko žaljenje, ne znače puno. Zgodno mi je čuti "Fantome" i pogledati "Sam u kući", ali to je potraga za izgubljenim vremenom!

Stoga, pozivam vas da s kolektivom podijelite dvije stvari: a) vašu dječju iluziju Božića i b) vaš prijedlog rekonceptualizacije Božića. Novi Božićni konstrukt mogao bi rezultirati novim Božićnim radostima! Stvorite novu Božićnu čaroliju! Čaroliju šoping centara, prisilnog darivanja, dosadnog TV programa, usiljenih osmjeha i napornog prežderavanja!



oksi

Post je objavljen 25.12.2008. u 20:47 sati.