Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arhangel

Marketing

Milost s visina

«Aleluja!
Javljam vam blagovijest, veliku radost:
Danas vam se rodio Spasitelj – Krist Gospodin!»


Dragi prijatelji!
I ove godine Bog nam je udijelio milost radovati se o svetkovini Božića – rođenja Kristova.
Proteklo je oko dvije tisuće godina od kada je Marija, žena iz Nazareta galilejskoga, bila radi popisa pučanstva prisiljena putovati u Bet Lehem u Judeji, gdje joj se navršilo vrijeme da rodi. Sin kojega je rodila u štali među sijenom, životinjama i uz pomoć Josipa i nekolicine pastirica je, mi kršćani vjerujemo, Bog sâm.
Cijela ova priča, istina, ima prizvuk bajkovitosti. Sada nije važno je li to bilo upravo 25. prosinca (pouzdano nije!), je li bila riječ o štali ili spilji, jesu li tamo bili baš vol i magarac, jesu li se Isusu došli pokloniti magi ili kraljevi… Ono što je važno i ključno u svemu tome jest činjenica da se u Božjem utjelovljenju očitovala Njegova neizmjerna dobrota. Tko srcem vjeruje da je novorođenče iz Bet Lehema od prije 2000. godina pravi Bog i pravi čovjek, taj ne može ostati nezadivljen tim misterijem Božje ljubavi.
I danas, tolika stoljeća nakon betlehemskog događaja o svetkovini Božića razmišljamo o Bogu i o čovjeku. Ne samo da mislimo na rođenje u Bet Lehemu, već neprestano ulazimo u zajedništvo s onim istim Malim Bogom – Božićem koji i danas, kao i kroz svu vječnost, grli svijet svojom ljubavlju koju je pokazao svojim rođenjem od Žene, uvijek živ da se za nas zauzima. Zato Božić nije tek sjećanje na prošli događaj; Božić je ostvarenje Božje ljubavi koja uvijek traje. Tko vjeruje i ljubi Boga i svakog brata čovjeka, njemu je Božić svaki dan!
Dragi prijatelji! Božić je vrijeme nade. Sva bol koju je donijelo vrijeme koje je iza nas u Božićnom jutru biva zacijeljena jer sve dobro koje učinismo, sva ljubav kojom ljubimo i bivamo ljubljeni, svi nama dragi ljudi koji su pred nama otišli – sve u Malom Bogu – Božiću ostaje vječno čekajući i nas da im se jednom pridružimo. U Bogu je radost Božićnog jutra vječna! Zato je Božić na zgusnut način očitovanje i sadržaj ispunjen vjerom, nadom i ljubavlju.
Predragi blog prijatelji! Vama i svima vašima, svima, svima baš koje su srcu nosite, svima koji su ljubavi, nade i utjehe potrebni, svima koji su nade, utjehe i ljubavi puni, svima neka je

SRETAN BOŽIĆ!


Od svega srca vam želi i od Malog Boga – Božića moli vaš Arhangel.


Post je objavljen 24.12.2008. u 21:15 sati.