Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promisljanje

Marketing

BLIŽI SE TRENUTAK


Image Hosted by ImageShack.us


Braćo i sestre u Kristu, hvaljen Isus!
Blizu je vrijeme, blizu je trenutak, kada ćemo slaviti: Rođenje Gospodina našega Isusa Krista - BOŽIĆ
Evo, tu je! Još malo. Dolazi trenutak milosni, kada Gospodin Isus Krist Bog naš, dolazi u liku malog djeteta. Otvorimo naša srca za taj tren, za taj prizor.
Uđimo u kontemplaciju, zamislimo da smo tamo, kod štalice. Pogledajmo malo djetešce Isusa, kako leži u jaslama i kako nas blagim pogledom, pogledom punim ljubavi gleda, kako nas promatra, smiješi nam se... Isus, malo djetešce, što od nas želi? On želi da mu uzvratimo ljubav za ljubav. On želi da njegove jasle bude naše srce. U naše srce, on želi biti položen. Razmislimo, dok ga promatramo, da li se išta zbiva u našem srcu? Da li nam se kakve emocije ili reakcije događaju u nama?
Ili, možda ništa ne osjećamo?
Isus gleda i gleda u nas, ravno u oči. Želi da mu otvorimo vrata svoga srca, da ga primimo! O kako to žarko želi. Pogledom govori: Otvori svoje srce, želim prebivati, želim biti položen u tvome srcu. Želim da tvoje srce ispunim svojom ljubavlju i toplinom!
Gospodin to želi! Da li ćemo odbiti Njegovu želju?
Postoji li problem zbog kojega ne možemo primiti Isusa u svoje srce?
Pogledajmo u svoje srce i vidimo što se u njemu nalazi, nešto postoji, što priječi da primimo Isusa u naše srce. Možda znamo i vidimo u čemu je problem. No možda smo mišljenja da je sve u redu.
Ne brinimo. Zamolimo Oca Nebeskoga i Isusa da nam pomognu. Recimo Ocu Nebeskom: Oče, u meni postoji nešto, neka prepreka, neka blokada i zbog toga ne mogu primiti tvoga ljubljenoga Sina u svoje srce. Daj molim te, ukloni to iz moga srca, kako bi moje jasle – moje srce, moglo biti pripravno da primi Tvoga ljubljenoga Sina.
Recimo Isusu: Isuse, koji si došao u liku malog djetešca, dođi! Tebi predajem svoje srce. Dođi, nastani se u njemu. Želim da Ti i samo Ti budeš Kralj moga srca! Dođi, rasti u njemu.
Amen!

Pripravimo, braćo i sestre, naša srca, za dolazak Boga, Gospodina našega Isusa Krista!


"Već se bliži vrijeme blago, već se bliži onaj čas
kad će izić Sunce drago, svanut svemu svijetu spas."


Božji blagoslov!


Post je objavljen 24.12.2008. u 19:31 sati.