Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepabrenafans

Marketing

Sukob Thompsona i Lepe Brene: Tko će u Arenu?

Iako su pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zabranili održavanje koncerta u pulskoj Areni, jer prema riječima gradonačelnika Pule Borisa Miletića "potiče ustašku ikonografiju od koje se nije jasno ogradio pa koncert doživljava kao političku provokaciju", navodno je direktor i vlasnik pulskog Histria Festivala, Bashkim Shehu, Lepoj Breni ponudio 180 tisuća eura za nastup u Puli i Zagrebu.
Tako bi prema sadašnjim informacijama Fahreta Jahić Živojinović svoje fanove trebala zabavljati za dva do tri mjeseca u novoizgrađenoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena, a sljedeće ljeto u pulskoj Areni.

"Ako može Brena, zašto ne može Thompson?"


Image Hosted by ImageShack.us



Očekivano, oglasio se Thompsonov menadžer Zdravko Barišić upitavši: "Ako može Brena, zašto ne može Thompson?" Prema riječima donedavne ravnateljice Arheološkog muzeja u Puli, Kristine Džin Jurkić, trebalo bi primijeniti isti umjetnički kriterij: "Ako ne može Thompson, ne može ni Lepa Brena!", piše Regionalexpress.hr. Naime, prije 28 godina Lepa Brena svoju je karijeru započela upravo u Puli na terasi Verudela. Što se Thompsona tiče, on i njegov tim ne odustaju od toliko željenog nastupa u Areni, tako da su zbog odluke pulskoga Gradskog poglavarstva angažirali odvjetnički tim. Cilj im je održati koncert "pa makar čekali do sljedeće godine". Pulski gradonačelnik im je na to samo odgovorio kako "Marko Perković može pjevati u nekom od privatnih objekata u gradu". "Tražimo zaštitu slobode javne riječi. Marku Perkoviću Thompsonu nanosi se nepravda", nadodao je Zdravko Barišić podsjetivši kako je vrijeme "da uistinu zatraže zaštitu HHO-a, Državnog pravobraniteljstva pa i hrvatske Vlade".

Iako se s Brenine strane nitko nije oglasio, njeni hrvatski fanovi se nadaju da će je moći vidjeti, ako ne u obje, onda bar u jednoj od hrvatskih Arena. Brena je ionako obećala da je Hrvatska neizostavna destinacije njene velike turneje "Uđi slobodno".





Post je objavljen 24.12.2008. u 14:59 sati.