Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U AKCIJI OZLJEĐEN ZAPOVJEDNIK PVB SARAJEVA HALILOVIĆ

SARAJEVO

Na jednom vozilu istopljena plastika **** Požar gasio 71 vatrogasac **** Tokom intervencije potrošeno je 460 litara nafte, 60 litara benzina, oštećeno 15 "B" cijevi i šest "C" cijevi **** U akciji ozljeđen zapovjednik Halilović

Nakon velikog požara koji se dogodio u petak na Stupu kada se zapalilo skladište firme "Audax", koji je gasilo 71 vatrogasac, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS su pregledali vozila i opremu te otklanjali kvarove. Prema riječima Mahira Halilovića, zapovjednika PVB, oprema se nakon svake intervencije čisti i provjerava.

- U petak je na gašenju skladišta učestvovalo 17 vatrogasnih vozila. Jedno je oštećeno nakon manje eksplozije tako da su se plastični dijelovi istopili. Vozač je uspio vozilo na vrijeme izvuči iz plamena da se ne bi zapalilo. U skladištu su se nalazile velike količine alkoholnih pića, maslinovog ulja i ostale robe sa veoma zapaljivom ambalažom te smo morali svu tu robu izbaciti napolje, a tom prilikom je lakše ozljeđen Ninoslav Đorđević, zapovjednik čete - kazao je Halilović.

Tokom intervencije potrošeno je 460 litara nafte, 60 litara benzina, oštećeno 15 "B" cijevi i šest "C" cijevi, te velike količine vode koju su crpili iz vozila jer u blizini nije bilo hidranta. Sve cijevi su zamijenjene novim, a mlaznice i pumpe na vatrogasnim vozilima su očišćene i testirane, te su spremne za ponovnu upotrebu. U gašenju požara na Stupu učestvovao je i zapovjednik Halilović, a ozljeđen je dok je sa svojim vatrogascima, pokušavajući lokalizirati požar, ulazio u skladište.

- Zbog velike količine dima nisam primijetio da sam ozljeđen, jer u tom trenutku nisam osjećao nikakve bolove. Tek sam sutradan otišao kod lječnika gdje su ustanovili nagnječenje podlaktice i manje oštećenje kože zbog toplote te su mi stavili gips - rekao je Halilović te dodao da su još dvojica vatrogasaca ozljeđena. opširnije


Post je objavljen 24.12.2008. u 10:50 sati.