Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pg-senkovec

Marketing

Članak u listu "Međimurje"

U novom broju lista "Međimurje" možete čitati članak o našem projektu. Prenosim dio:

U Osnovnoj školi Šenkovec u tijeku je neobičan projekt - učenici polaznici povijesne grupe pripremaju svoj školski muzej. Muzej će biti posvećen holokaustu, pokušaju uništenja Židova tijekom II. svjetskog rata. Projekt nam predstavlja voditelj povijesne grupe Miljenko Hajdarović, prof., koji u OŠ Šenkovec predaje povijest.
- Prostoriju našeg povijesnog kabineta nastojimo urediti tako da posjetitelj koji u nju uđe osjeti atmosferu masovnih gubilišta. Možda ćemo uspjeti postaviti lutku njemačkog vojnika u uniformi, možda ćemo postaviti kostur, školsko pomagalo, kao simbol smrti - to su dječja razmišljanja o tome što bi trebalo učiniti da se dočara holokaust.
Muzej će imati poseban eksponat - lanac od spajalica koje skupljaju i slažu djeca.
- Ideju je dao Wayne MacIntyre, moj kolega po struci iz Kanade. On je predložio da se u svijetu okupi 60 škola koje će tako čuvati sjećanje na holokaust. Svaka bi preuzela zadatak da napravi lanac od 100 tisuća spajalica. Tako bi se u akciji prikupilo 6 milijuna spajalica, po jedna za svaki od života uništenih holokaustom. Zasad se oko ideje okupio tek manji broj škola, a mi sa zadovoljstvom možemo reći da smo jedna od deset škola u svijetu koje su se uključile.

Ostatak na ovom linku ili u tiskanom izdanju (sa više fotki).

Post je objavljen 23.12.2008. u 16:58 sati.