Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinadalj123

Marketing

Policija istražuje Thompsonov koncert



Prvi od tri Thompsonova koncerta u Pazinu obilježili su povici 'Ubij Kajina' i 'Kajin pederu', a policija, koja je koncert snimala kamerom, utvrdit će je li publika zaista pozivala na ubojstvo.


POJAM DEMOKRACIJE
Thompson zabranio Slobodnu i Jutarnji
Policija je već ranije izvjestila kako je subotnji koncert Marka Perkovića Thompsona u Boćarskom domu u Pazinu prošao bez incidenta, osim jednog fizičkog sukoba između dvojice posjetitelja koji su se naguravali na ulazu.

Policija je snimala koncert na kojem su okupljeni vikali 'Kajin prederu' i 'Ubij Kajina', te će se pregledom snimke utvrditi je li publika zaista pozivala na ubojstvo saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina i time počinila kazneno djelo, piše Jutarnji list.

''Nisu bitni pokliči 'Ubij Kajina', već su bitne poruke na kojima taj pokret živi od 1990-te godine, a preuzete su iz 1941. godine'', komentirao je Kajin.

Dodao je kako su se na koncertu čuli i povici 'Ubij, ubij Srbina', te da se pjevalo Juri i Bobanu i pozdravljalo 'za dom spremni'.

''Ovo što se događa u Pazinu nije više test samo hrvatske policije, već ovo postaje test pravne države i hrvatske demokracije'', zaključio je Kajin.

Saborski zastupnik IDS-a, koji je bio najveći protivnik Thompsonova dolaska u Istru, rekao je kako su oni u posljednjih šest mjeseci uspjeli preobući publiku i natjerati ih da skinu kape s ustaškim znakovljem.

Dodaje i kako ''se publika ne može preodgojiti u šest mjeseci, jer to trovanje mladih ljudi traje od 90-tih godina''.

On očekuje da će se i na druga dva Thompsonova koncerta ponoviti ista ili slična situacija s pokličima i pozivanjem na njegovo ubojstvo.

Pokliči 'Ubij Kajina' Boćarskim se se domom orili i prije nego je Thompson izašao na binu, a posebno su gromoglasni bili nakon što je popularni pjevač pozdravljajući publiku poručio ''evo mene konačno u našoj Istri, pravda je pobijedila i ne možete zamisliti koliko mi je drago što sam večeras ovdje''.

Thompson je pozvao publiku da ne spominje i ne proziva pojedince ''jer je dovoljan odgovor na sva provociranja ova veličanstvena atmosfera i pjesme koje zajedno pjevamo'', no publika je nastavila po svome, piše Jutarnji list.





Post je objavljen 21.12.2008. u 17:06 sati.