Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brunosenna

Marketing

Ecclestone uzvratio Di Montezemolu

Bernie

Bernie Ecclestone uzvratio je Luci di Montezemolu koji je tražio od starog lisca da momčadi dobiju bolji uvid u financije koje se ostvaruju od komercijalnih prava i također je kazao kako je došao kraj vladavine Mosley-Ecclestone.

Napad je najbolja odbrana i Ecclestone se odlučio za takvu taktiku u nadmudrivanju sa Ferrarijevom prvim čovjekom, također prvim čovjekom organizacije FOTA i iznio je u javnost detalje koji dosada nisu bili poznati.

"Jedino je zaboravio reći da Ferrari dobiva više novca od ostalih momčadi koje se natječu, te nije naveo sve beneficije koje njegova momčad uživa već godinama."

Bernie je i sve lijepo objasnio o čemu se zapravo radi. Ovo bi smatra se moglo podići dosta prašine, jer priznati kako je Ferrari favoriziran u odnosu na ostale momčadi i nije mala stvar, pogotovo nakon što su se čelni ljudi FIA-e prošle godine zdušno obrušili ne ekipu Mclaren, a ove godine izgledalo je kako sudci na stazi favoriziraju Ferrarijeve vozače u odnosu na ostale, pogotovo Mclarenove, točnije u odnosu na Hamiltona koji se borio za naslov. No to su stvari kojima ne treba davati posebnu pažnju, jer se neutemeljene i zasnivaju se samo na špekulacijama kako se to zapravo radi, ali dokaza nema.

I dok je tu u pitanju utrkivanje, Bernie je otkrio favoriziranje Ferrarija na financijskom planu.

"Dobivaju više novca, a točno znaju koliko su u prednosti, pa nisu glupi. Premda, nisu odveć niti pametni. Godišnje im dajemo 80 milijuna američkih dolara više nego ostalima. Kada osvoje konstrukotrski naslov, kao što su ove godine, dobivaju 80 milijuna više nego što bi dobio McLaren", kazao je Ecclestone.

"Naš dogovor datira iz 2003. godine, kada je nekolicina momčadi željela izaći iz Formule 1. Oni su bili prvi koji su se vratili, otuda tih 80 milijuna. Mi smo ih kupili, odnosno kupili smo njihovu vjernost da ne bi otišli nekom drugom."

Post je objavljen 21.12.2008. u 13:25 sati.