Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

NIGHT OF ADVENT(URES)!

Zagreb, 20.12.2008. – „Night of ADVENT(URES)“ – naziv je 54. zabavno-humanitarne večeri H-epicentara što će se održati u utorak, uoči Badnjaka 23. prosinca 2008. s početkom u 20 sati u Saloonu na zagrebačkom Tuškancu.

Radi poticanja društvene uključenosti mladih u društvu, tokom večeri mladima će svoj rad predstaviti gosti večeri - mladi Udruge Alojzije Stepinac (UBOS). Mladi te udruge poseban će naglasak dati na prezentaciji svojih radionica a posjetitelji će moći kupiti i neke od ručnih radova te tako konkretno podržati njhov red.

Udruga brojnih obitelji Alojzije Stepinac osnovana je u travnju 2003. Razlozi nastajanja nalaze se prvenstveno u nesenzibiliziranom društvu gdje su jedna od najugroženijih skupina.
Cilj udruge je promijeniti svijest u odnosu prema takvim obiteljima koje su često žrtve malograđanskih stavova prema kojima su višebrojne obitelji nepoželjne. Zadatak udruge je djelovanje i na području povoljnih zakona, rješavanje zajedničkih odgojnih o obrazovnih pitanja, te iznalaženje putova materijalne sigurnosti svojih članova, a osobito onih najugroženijih. Udruga brojnih obitelji Alojzije Stepinac trenutno broji preko 80 obitelji sa preko 500 djece sa sjedištem u Zagrebu. Predsjednica udruge je nastavnica likovne kulture Neda Golubić, majka devetero djece.


Svi posjetitelji kupovinom ulaznice sudjeluju u humanitarnoj akciji za 24. godišnjeg Slađana Livnjaka koji je osoba s invaliditetom. Od rođenja mu je dijagnosticirana Parapresis flacida, a kreće se pomoću ortopedskih pomača. Ove godine je diplomirao na na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, smjer Rehabilitacija i upisao poslijediplomski doktorski studij Prevencijske znanosti i Studij invaliditeta na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je zaposlen u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrav pod upravom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Kako je Livnjak zaposlen kao pripravnik/volonter nema nikakvih primanja i sredstava za život. H-epicentar želi ovom večeri senzibilizirati javnost kako bi pomogli u financijskom obliku.


Post je objavljen 20.12.2008. u 22:56 sati.