Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Svetom misom - Djeca za djecu Zagreb, 28.12.2008.

Posvetimo svoje srca i misli svoj nedužnoj djeci koja su stradala i još uvijek pate zbog naše nebrige i nedostatka ljubavi.

Na blagdan Nevine dječice, koji je ove godine ujedno i blagdan sv. Obitelji, a pada u nedjelju, 28. prosinca 2008. slavit će se u 11,30 sati u Zagrebačkoj katedrali sveta misa sa sljedećom nakanom: Djeca za djecu.

Cilj nam je toga dana okupiti svu našu mladost i obitelji da u zajedničkoj pjesmi i molitvi posvetimo svoje srca i misli svoj nedužnoj djeci koja su stradala i još uvijek pate zbog naše nebrige i nedostatka ljubavi.

Tom prigodom misno će slavlje uzveličati jedan veliki dječji zbor od 150 mališana sastavljen od dječjih zborova Čarobna frula i Vrapčići (prof. Marijan Milić), Mozartine (prof. Sonja Rem), Anđeli iz Rovišća (prof. Biserka Horvat), dječji zbor Angelus iz Donje Stubice (prof. Jural Ivanić), Zagrebački dječaci (prof. Jasenka Ostojić Radiković), Zlatne note Glazbenoga ateliera Angelus (prof. Paule Fabinger- Orešković).

Na orguljama će ih pratiti prof. Eva Kirchmayer Bilić.

Misna čitanja bit će također povjerena mladima tako da sve bude u rukama onih na kojima ostaje budućnost. Mi vjerujemo da ova inicijativa ima dubok duhovni smisao jer osim sudjelovanja u svetom misnom činu, iziskuje istinsko osobno sudjelovanje najmlađih vjernika u vrednovanju patnje i stradanja njihovih vršnjaka čije je mjesto u zajednici vjernika osigurala i Rimokatolička crkva ustanovivši blandan Nevine dječice.

To će im pomoći da bolje shvate značenje svetosti svakog ljudskog života bez obzira koliko on trajao na zemlji. Ovakve inicijative mogu poslužiti kao svjedočanstvo poštovanja života naspram sve prisutnije kulture smrti u dobu u kojem živimo.

Organizacijski odbor akcije Svetom misom djeca za djecu zahvaljuje prečasnom gospodinu Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke katedrale na razumijevanju i pomoći oko realizacije ovoga misnoga slavlja.

Zahvaljujemo također, prof. Jasenki Polić Biliško predsjednici i ostalim članovima udruge Hrvatska bašćina kao i gđi Mariji Šepić tajnici Instituta za crkvenu glazbu koji su nam u svakom trenutku bili pri ruci.

Molimo sve koji su na bilo koji način u mogućnosti da o ovome izvijeste župnike, vjeroučitelje i medije da se ŽURNO jave Evi Kirchmayer Bilić (0959040553) ili Tugi Tarle(0919258381).

Molimo i sve ljude dobre volje da nam putem svojih mreža i kontakata pomognu proširiti ovu obavijest na što više adresa kako bismo dali priliku svima koji osjećaju potrebu iskazati svoju solidarnost sa djecom bez doma, bez ljubavi i bez prava na život da zajedno s nama molitvom i pjesmom slave Boga.

SRETAN BOŽIĆ!

Za akciju Svetom misom djeca za djecu Tuga Tarle i prof. Eva Kirchmayer, prof.

Post je objavljen 20.12.2008. u 18:42 sati.