Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pcgameworld

Marketing

Need for speed: Undercover

Žanr: Arkadna utrka automobila
Proizvođač: EA Black Box
Godina izdavanja: 2008.
Minimalna konfiguracija za igranje: Windows XP/vista, Intel Pentium 4, 1 GB memorije, Geforce 6500/Radeon 9500 kartice, DirectX 9.0c
Ocijena: 2/10

Nije trebalo puno vremena a da izađe novi NFS i to malo nakon prethodnog. Pitanje je samo što se događa u glavama jednog electronic artsa da na tržite nezaustavljivo riga jedne te iste naslove poput NFS-a ili pak FIFE samo sa malo izmjenjenim naslovom i poboljšanom grafikom koja je ove godine in.
Dokaz tolike pomahnitalosti EA je nekoliko minuta razgovora sa mojim susjedom kod kojeg sam došao po novi NFS pri čemu sam mu nabrojao par nastavaka tog serijala za koje on niti čuo nije niti znao da su izašli, zašto? Pa vjerojatno jer nastavci dotične igre izlaze svako malo, mislim da češće izlaze novi nastavci NFS-a nego što netko normalan gaće promjeni.

opis slike

Imam li što reć o novom nastakvu? Čitao sam tuđe recenzije, tuđa mišljenja i tuđe preporuke. Instalirao sam igru i nakon druge utrke sam ju izbrisao, ne zato jer me naživcirala nego zato jer nisam vidio ništa novo u njoj a mogu reć vidio sam samo goreg od prethodnih nastavaka npr. u usporedbi sa jednim most wantedom.
Uđete u izbornik i čeka vas par minuta prilagođavanja na kontrole koje opasno sliče onim sa konzole, zaboravite da imate kompjutor i da bi vam tu trebao jedan Esc za izlaz iz nekog menia, pritiskat ćete one tipke koje nikad niste pritiskali u takvim situacijama. Ponekad mi dođe da se pomirim sa teškom realnošću da mi kompjutor postaje kanta (da mi je to oduvijek bio) ali to nemože bit ako mi neke grafički daleko zahtjevnije igre rade bolje od jednog glupog nastavka NFS-a. Grafika u igri, barem ono što sam ja vidio na monitoru je katastrofalan prizor, stavio sam na najviše detalje pošto mi to kanta može progutat i pomislio: uživat ću u lijepim prizorima.. Kad ono sve se mješa, sve tako glupo izgleda, šareno, izmuljano.
I nije mi trebalo dugo da dođem do objašnjenja što se tu događa i zašto je sve tako jadno, je li to možda moj komp u pitanju i je li do njega? Nije, do igre je koja je došla na tržište malo nakon prethodnog nastavka samo kako bi ugrabila još malo para za pohlepne autore. Divno je kada vam se igra prezentira kroz jedan trailer u kojem je sve snimljeno jednom posve drugom tehnikom tako da kad to vidite kažete: wooow ovo će bit super!! Al onda kad zaigrate sretni ste što ste nabavili kopiju dotičnog naslova jer da ste kupili original za 400 kuna sad bi si žile rezali.
Ovakva politika EA vodi u propast, nebi se čudio da za 10 godina vidim naslov koji je dotična kompanija izdala: NFS 152: speed forever. Ne živi se na staroj slavi, osim ako to nije jedan bogovski remake koji donosi novu čar, osvrćem se na jednog batmana i nastavak the dark night koji je po meni najbolji batman ikad snimljen do sad jer takav status je i zaslužio, ali to što se događa sa jednim NFS serijalom i koliko nastavaka dotični ima a da u njemu valjaju: Hor pursuit, porsche unleashed (meni najbolji NFS) i underground 2 (možda još i most wanted) je sramotno jer toliki bezvezni nastavci donjeli su više sramote nego novaca.

opis slike

Pročitao sam na jednom forumu kako se EA kani rješit bezveznih nastavaka koji ne rade ništa dobro i slažem se s tim, ali neka za kraj naprave barem jedan pošten NFS u koji će ugurat sve dobro što je ovaj serijal ikada imao, dakle: policiju kao u most wantedu, oštećenja automobila kao porsche unleashed, jedan ogroman grad sa hrpetinom utrka raznih tipova (drift ako se ne varam svako malo izbacuju što iritira), mogućnost osvajanja teritorija te pripadanja jednoj bandi (klanu) kao u carbonu gdje je također bilo zanimljivo svojevoljno podešavanje komponenti koje ugrađujemo na auto pa na kraju krajeva i hrpetinu automobila sa svačijeg tržišta tako da neznamo koji da prvi odaberemo jer što god ugradili u koji i na koji super će izgledat.
NFS: Undercover do tada zaobilazite i zaigrajte nešto bolje i kvalitetnije, ovaj naslov to sigurno nije.

Post je objavljen 20.12.2008. u 12:40 sati.