Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auti-za-sve

Marketing

Wolkswagen

mnoštvom noviteta provirio je i novi Volkswagenov adut Scirocco i to u pomalo maskiranom izdanju pod nazivom Studie R. Radi se o cestovnoj izvedbi trkaćih GT24 bolida koji su u svibnju uzeli dvostruku pobjedu u Nürburgringu na utrci 24 sata, iz čega je jasno zašto je na showu izazivao oduševljenja…

Pobjedničku atmosferu Volkswagen je odlučio prenijeti s trkališta i na obične prometnice, iz čega je nastala najavna studija pod nazivom Scirocco Studie R. Ovaj koncept najava je nasljednika Golfa R32, što će postati najsnažniji serijski Scirocco. U osnovi je to Grand Tourismo sa 198 kW, odnosno 270 KS snažnim motorom koji pruža moć za vrlo agresivnu vožnju, uparen sa šest-brzinskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Direktno s trkaćeg auta preuzeti su amortizeri, četveroklipna kočiona kliješta i zvučno optimirani visokoprotočni ispušni sustav.

Vizualno gledajući automobil u svim aspektima odražava osobine trkaće verzije vozila. Prednji kraj ima ugrađena tri velika zračna usisna otvora, koji garantiraju optimalno hlađenje kočnica i motora. Također s trkaćeg bolida preuzet je poklopac motora sa svojim pomoćnim zračnim ventilacijskim otvorima. U stražnjem djelu ugrađeno je veliko stražnje krilo te izražajan difuzor u donjem dijelu branika. Te dvije komponente znatno smanjuju podizanje na zadnjoj osovini. Kod bočnog profila ističu se novi bočni spojleri i sjajni 19" lakometalni peterokraki naplatci, specijalno dizajnirani za Scirocco Studie R. Pokrov hladnjaka, difuzor i unutarnja strana stražnjeg spojlera obojeni su u visoko sjajnoj crnoj boji što daje snažan kontrast prema bijeloj boji karoserije. Posebnu stilsku crtu daju talijanska trobojnica i oznaka "Bologna 08" kraj osvrtnih zrcala, što označava zemlju domaćina Motor Showa.

studie_r2
Crna koža i karbon, Recaro sjedala ...
Talijanske nacionalne boje nastavljaju se i u unutrašnjosti, gdje su bijela i crna osnovne boje, a trikolor se očituje na šavovima Recaro sportskih sjedala, kožnog volana, prednjeg naslona za ruku, mjenjača i stropnih rubova. Unutarnji kožni dio trkaćih sportskih sjedala je beskompromisno dizajniran u izrazitoj crnoj boji s bijelim rubom. Oku upadljivo obilježje interijera je profinjen kontrast nisko i visoko sjajnih elemenata karbonske strukture, dok su aluminijske nožne pedale specijalno napravljene za ovo vozilo.

Informacije o Volkswagenovim vozilima možete naći u poslovnicama Porsche Inter Auto u Zagrebu na Jankomiru , zatim Splitu i Rijeci te poslovnicama AutoZubaka u Sesvetskom Kraljevcu , Velikoj Gorici , Sisku , Požegi i Koprivnici .

Post je objavljen 19.12.2008. u 23:17 sati.