Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MNOGI HIDRANTI NEISPRAVNI, A IZ NEKIH SE KRADE VODA

SARAJEVO

Najviše neispravnih u Starom Gradu **** U Hadžićima neko zabetonirao hidrant **** Nepristupačne i uske ulice te neispravni hidranti **** Za provjeru hidrantske mreže zadužena vatrogasna dobrovoljna društva

Halilović pokazuje šemu hidrantske mreže na Baščaršiji
Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS često prilikom intervencija nailaze na prepreke, kao što su nepristupačne i uske ulice te neispravni hidranti.
Upravo takav slučaj desio se i u utorak, kada su morali gasiti požar u ulici Prijeka česma 34 na Vratniku. U gašenju požara učestvovalo je 29 vatrogasaca i šest vozila.Prema riječima komandanta PVB KS Mahira Halilovića, za provjeravanje hidranata, čija neispravnost može usporiti i ugroziti gašenje zadužena su dobrovoljna vatrogasna društva, koja imaju ugovor sa svojim općinama da to čine.

- Najveći problem vezan za hidrante imamo u općini Stari Grad, gdje je više neispravnih nego ispravnih. U Hadžićima smo nailazili na slučajeve da su ljudi zabetonirali hidrant, a neki čak i kradu vodu iz njih! Naši vatrogasci uvijek nađu način da ugase požar, tako da građani ne trebaju brinuti - kazao nam je Halilović.
- Prilikom dolaska na lice mjesta u uskoj ulici smo zagrebali desni blatobran na vatrogasnom vozilu. Hidrant nije bio u funkciji, te smo brzo pronašli drugi koji nije bio provjeren, ali smo ga uspjeli otvoriti te ugasiti požar - kazao nam je Elvir Turčalo, koji je učestvovao u gašenju požara na Vratniku. Dnevni avaz


Post je objavljen 19.12.2008. u 20:05 sati.