Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR HALE AUDAX d.o.o.

SARAJEVO

U sarajevskom naselju Bačići izbio je požar u hali kompanije Audax d.o.o., a na mjestu događaja su policijske ekipe te vatrogasci.Policija je o požaru obaviještena u 15.12 sati, a, prema prvim informacijama, nema ozljeđenih, izjavio je za Agenciju ONASA dežurni operativni Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).Osnovna djelatnost kompanije Audax d.o.o. je distribucija roba široke potrošnje u Bosni i Hercegovini. Prema prvim informacijama, požar se dogodio u industrijskom krugu gdje se nalazi objekat salona namještaja Domavija, te firma Audax.Na mjestu požara nalazi se 17 vozila Vatrogasne brigade sa 50 vatrogasaca. Prema prvim informacijama koje imaju u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, ozljeđenih nema, ali je materijalna šteta ogromna.Trenutno je požar pod kontrolom.

19:21 Lokaliziran požar u hali kompanije Audax na Stupu
Požar u hali kompanije Audax d.o.o. u sarajevskom naselju Bačići lokaliziran je iza 16.00 sati, a prilikom gašenja lakše je ozljeđen jedan vatrogasac, izjavio je večeras za Agenciju ONASA dispečer u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi (PVB) Kantona Sarajevo (KS).
- Požar je lokaliziran, a sada se radi na njegovom čišćenju, jer se radi o velikoj požarišnoj površini. Ozljeđeni vatrogasac dobio je udarac u glavu prilikom gašenja požara. On se sada dobro osjeća i ponovo je na radnom mjestu - kazao je dispečer u PVB KS.
Dnevni avaz


Post je objavljen 19.12.2008. u 17:13 sati.