Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POPLAVE I U SUSJEDNOJ BOSNI I HERCEGOVINI

RAMA

Zbog obilnih kiša na području općine Prozor-Rama načelnik Jozo Vukoja proglasio stanje elementarne nepogode...

Načelnik Vukoja je kazao kako je najkritičnije stanje na ulazu u Prozor iz smjera Duvna jer se tu nalazi jedno suženje rijke Prozorčice, odnosno 'usko grlo' koje nije moglo akumulirati veliku količinu vode.Po njegovim riječima usljed nakupljanja velike količine vode došlo je do plavljenja stadiona fudbalskog kluba Rama i Ulice Dive Grabovčeve, preko koje je voda došla u glavnu gradsku ulicu, gdje su poplavljeni podrumi kuća i ugostiteljski objekti.

On je istaknuo kako je jutros održan sastanak Kriznog štaba na kojem su bili predstavnici Civilne zaštite, Komunalnog poduzeća i Vatrogasne jedinice te su dogovorene aktivnosti odbrane od većih poplava.
- Ekipe su na terenu i one će utvrditi hoće li biti potrebno otkopavati stadion kako bi se voda skrenula u korito Prozorčice - kazao je Vukoja, dodavši da su na terenu sve raspoložive ekipe i veliki broj građana.

U Kantonu Sarajevo, na podrčju općine llidža došlo je do povećanja vodostaja na rijekama i potocima.Trenutno nema ugroženih objekata. Visina vodostaja za Miljacku na mjernom mjestu Ćumurija: 17. decembra u 08.00 sati iznosila je 101 cm, a u toku noći 159 cm.Jutros u 08.00 sati iznosio je 154 cm. Trend vodostaja je u opadanju. opširnije


Post je objavljen 19.12.2008. u 07:53 sati.