Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Ampak se veda tam na špici...

Evo nakon što su nam ga janezi "uvalili", emajlom, fejsbukom i blogovima pršte pozivi na blokadu slovenskih proizvoda i trgovačkih lanaca. To je malo nerealno, a može se reći i štetno, više po hrvatsku privredu nego po slovensku. Ja u blizini nemam mercator, pa ga neću bojkotirati, ali glupo je to što očito "usijane glave" ne razmišljaju kad pozivaju na bojkot recimo mercatora, da će time izazvati nikakvu do vrlo malu glavobolju vlasniku mercatora, a puno veću onoj ženi, majci dvoje djece koja radi na blagajni dotičnog trgovinskog lanca i tako zarađuje svoj kruh.

Nisam siguran da bi jedan od onih koji zagovaraju bojkot slovenskih proizvoda odmah iz svoje kuhinje i kupaonice izbacili frižider, šporet, perilicu rublja ili bojler samo jer na njima piše "gorenje"

Mene osobno kuri bolac što su nam blokirali pregovore, meni janezi smetaju iz drugih razloga, i ja ću ih ovo ljeto bojkotirat na drugi način, kao i dosadašnjih godina. Evo nekoliko prijedloga:

- kad ti se obrate na Slovenačkom, zahtijevaj da pričaju na Hrvatskom, isto kako i oni u janezlandu traže i očekivaju da svi znaju njihov jezik. Ako ne znaju Hrvatski, neka pričaju na Engleskom, ipak je to jedan od službenih jezika EU.
- kad pitaju za put krivo ih uputite
- muški, loše im jebite žene, a vi, Hrvatice uopće im nemojte davat, po mogućnosti uz prezirno: "Slovenac? Ne hvala!"
- Upotrijebite maštu...

Post je objavljen 19.12.2008. u 09:04 sati.