Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osfbratstvo

Marketing



«Vaš je život svjedočenje vjere, vaša dobrota, darežljivost, uslužnost, pažnja koju iskazujete nama braći Franjevačkoj braći i sinovima, i obvezuje nas da vam i na vidljiv način izrazimo svoju zahvalnost, stoga mi je čast što vas po običaju koji vlada u našem bratstvu mogu proglasim konfratrima“, stoji u diplomi koju je u ime Hrvatska franjevačke provincija Sv. Ćirila i Metoda Zagreb svečano je na blagdan sv. Nikole u subotu, 6. prosinca u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu provincijal fra Željko Železnjak dodijelio šestorici vjernika, dugogodišnjih suradnika i prijatelja franjevaca.

U svojoj homiliji provincijal je zahvalio svečarima kako na njihovoj pomoći još više na njihovom svjedočenju vjere po primjeru sv. Oca Franje, i otvorenosti njegovim nadahnućima. Dodijelio im je i blagoslovljene križeve sv. Damjana i medalju provincije, a gvardijan fra Sebastijan Golenić diplome kojima im i na izvanjski način priznaju njihov dosadašnji doprinos franjevačkoj zajednici. Tako su i svečano: Vinko Lacković, njegov sin Ivica Lacković, Tomislav Marjanović, Zvonimir Bračun, Ivica Perković i Krešimir Gabaldo postali konfratri (subraća). Tim činom postaju i dionici svih milosti i duhovnih dobara kojima Gospodin svojom darežljivošću obasiplje franjevačku zajednicu.

«Velika nam je čast na ovom priznanju, a i poticaj da i dalje ustrajemo u ovom radosnom služenju Gospodinu, svatko u svojim mogućnostima», kazali su svečari počevši od najstarijeg Vinka Lackovića čiji su sinovi i supruga na razne načine pomagali franjevcima pa do ostalih koji se rado sjećaju svojih mladenačkih dana i sudjelovanja u Frami, TZ, te misnim slavljima kadi su ih okupljali sestra Marija i pater Domagoj.

B. Lukačević




Post je objavljen 18.12.2008. u 16:32 sati.