Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kabinetalbusadumbledora

Marketing

2. dodatna iz čarobnih napitaka

Prvo bih vas samo podsjetio da trebate ubrati klinčiče ukoliko je vaša biljka donjela plodove. Kao što vidite imate 2 klinčiča a njegova uloga je višenamjenska. Donosit će vam sreću u ljubavi, školi, zdravlju i svugdje oko vas. Prvi klinčić moći ćete iskoristiti za ove dvije mogučnosti: 1.da dobijete 50 bodova za svoj dom i 2.da dobijete 100 srpova na svoj račun u banci Gryngotts. Drugi klinčić možete iskoristiti ako želite nešto izbječi: 1.neko predavanje, 2. neki ispit, 3. neki izlet i sl. Ali kada odaberete za što ćete ga iskoristiti tada više nemate pravo ponovno ga koristiti. A kako ga koristiti će vam objasniti profesorica iz travarstva Mony. A mi smo danas ovdje kako bi imali dodatnu iz čarobnih napitaka pa onda i počnimo. Radit ćemo vama jedan jako poznat napitak koji znate samo po teoriji ali ga niste radili nikad u praksi pa evo nešto o njemu pa čemo na doodlu napraviti napitak.

VIŠESOKOVNI NAPITAK

To je napitak koji fizički preobražava jednu osobu u drugu. Napitak je kompliciran i težak za spravljanje, a i postupak je dugortajan. Na kraju postupka u napitak se stavlja dlaka ili nokat osobe u koju se želite preobraziti. Pomoću višesokovnog napitka nemoguće je preobraziti se u životinje.

SASTOJCI I PRIPREMA:
Upalimo vatru da polagano gori te dok se kotlić zagrijava uspemo sok mandragore u taj isti kotlić ali točno 2 decilitra. Zatim 2 puta mješamo u lijevu stranu pa 2 puta u desnu stranu. Nakon toga ostavimo da vrije i dok čekamo reakciju na sitno izrežemo 20 grama bezoara. Nakon što se napitak pretvori u crvenu boju onda stavimo bezoar u njega i opet onako promješamo. Opet pustimo da vrije i u trenutku kada napitak postane siv izgovorimo ovu inkantaciju: Diventa convertitore! i tada bi napitak trebao poprimiti smeđu boju i zatim već znate da trebate staviti nešto od te osobe u koju se želite pretvoriti i to je onda to. Ako ste me pratili sve će vam biti jasno. Sretno!

Image and video hosting by TinyPic


Get your own Chat Box! Go Large!




Albus Dumbledore

Post je objavljen 18.12.2008. u 15:12 sati.